Binnen en buitenlandse media keihard voor ‘onaantrekkelijk’ Ajax

Foto: Binnen en buitenlandse media keihard voor ‘onaantrekkelijk’ Ajax

Ajax boekte donderdagavond een 0-3 overwinning op Qarabag. De Amsterdammers werden al snel in het zadel geholpen door een vroege rode kaart bij de club uit Azerbeidjan. Dat was maar goed ook volgens de ochtendkranten, die geen goed woord over hadden voor het vertoonde spel van Ajax.

Binnen en buitenlandse media kraken fantasieloos Ajax

“De rode kaart die de Braziliaan Julio Romao na een kwartier spelen kreeg, bleek een geschenk uit de hemel”, begint De Telegraaf. “De start van Ajax in Bakoe was dramatisch. Binnen twee minuten leek Leandro Andrade de 1-0 binnen te werken, maar de treffer werd wegens buitenspel geannuleerd.”

Volgens de ochtendkrant was het spel van de ploeg van trainer Francesco Farioli niet om aan te gluren. “Qarabag was de bovenliggende partij en drong het machteloze Ajax terug. Uit het niets kantelde de wedstrijd na een kwartier. Zelfs met een man meer wist Ajax, dat opnieuw stroperig, fantasieloos en het liefst achteruit speelde, de wedstrijd lange tijd niet naar zijn hand te zetten.”

Het doelpunt van Kenneth Taylor was symptomatisch voor Ajax schrijft de krant. “Dat de openingstreffer uit een omschakelmoment ontstond, was ook veelzeggend. Cijfermatig doet Farioli het in de Eredivisie (zestien punten uit zeven duels) en Europa (zeven uit drie) prima. Maar dat het niveau omhoog moet – en snel ook – is duidelijk.”

Stroperig Ajax

Ook het Algemeen Dagblad is kritisch op het vertoonde spel van de Amsterdammers. “Wat Ajax liet zien in Azerbeidzjan, had lange tijd weinig met flitsend aanvalsspel te maken. Het combinatiespel was ook in overtal traag, stroperig en slordig.” De Volkskrant was evenmin positief. “De uitslag doet vermoeden dat Ajax de tegenstander overhoop speelde, maar dat is een misvatting. Ajax heeft, zeker in uitwedstrijden, moeite om er iets moois van te maken. Het voetbal is slordig, onaantrekkelijk en traag, waarbij het van bijvoorbeeld Christian Rasmussen de vraag is wat hij in Ajax I te zoeken heeft.”

Azerbeidjaanse pers niet onder de indruk van Ajax

De De Azerbeidzjaanse pers gaf evenmin hoog op van het spel van Ajax. In het dagblad Musavat wordt geschreven dat de ervaring van Ajax de doorslag heeft gegeven. “Ajax is niet meer de club van sterren, er werd zelfs geloofd dat Qarabag zou kunnen winnen. De hoofdtrainer is een onbekende, jonge Italiaan, en zijn team was onherkenbaar. Ja, ze vertegenwoordigen Nederland en hebben een grote ervaring, maar het leek erop dat ze in deze wedstrijd teerden op hun ervaring.”

Ook AzeriSport schreef niet onder de indruk te zijn van de Amsterdammers. “Ajax was over de hele linie verrassend slecht. Dit hadden we niet verwacht van één van Europa’s succesvolste clubs. Ze oogden zwak, tot Qarabag het na de strafschop wel zo’n beetje opgaf. Ze hadden niks meer over.

Is het spel van Ajax niet om aan te gluren

  • Ja, lijkt nergens op
  • Nee, ze spelen best goed
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

12:11
0+
Voorspelling Arsenal – Liverpool: Salah helpt Slot aan overwinning
12:11
1+
Voorbeschouwing Arsenal – Liverpool: Deelt Slot klap uit aan Arteta?
12:00
41+
‘Tóch droomtransfer voor Joey Veerman’
11:45
15+
Ajacied wekt zorgen: “Was een periode heel goed, maar…”
11:30
234+
‘Europees voetbal weg bij Ziggo’
11:15
21+
Ochtendkranten eensgezind over ‘onverstoorbaar’ AZ
10:58
32+
Ajax-aanwinst blij met terugkeer: “Het was heel erg”
10:43
77+
‘Daverende verrassing in Oranje-selectie’
10:28
44+
Van der Gijp lyrisch over Feyenoord-uitblinker: “Echt een goede speler”
10:10
48+
Zorgen om Van Bommel: “Zelfs een gat in zijn schoen”
10:00
30+
Oud-PSV’er hield Pavlidis in bedwang: “Tot in detail voorbereid”
09:44
61+
Van Wolfswinkel hekelt arbitrage: “Laat de wedstrijd ontsporen”
09:28
77+
”Ajax-armoedzaaier’ uit basis gegooid’
09:13
89+
Kraaij lyrisch over Feyenoord: “Had Ajax hem maar!”
08:55
48+
Oranje-international United afgebrand: “Bloedeloze prestatie”
08:40
254+
Binnen en buitenlandse media keihard voor ‘onaantrekkelijk’ Ajax
08:25
44+
Sarcastische Mourinho loopt leeg na rode kaart
08:24
0+
Voorspelling Real Madrid – FC Barcelona: doelpuntenfestijn
08:24
8+
Voorbeschouwing Real Madrid – FC Barcelona: Spanje kijkt uit naar El Clásico
08:10
46+
Oosting op de bres voor Twente-schlemiel en distantieert zich van vermeend racisme
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie