Voorbeschouwing Arsenal – Liverpool: Deelt Slot klap uit aan Arteta?

Foto: Voorbeschouwing Arsenal – Liverpool: Deelt Slot klap uit aan Arteta?

Op zondagavond staat er een strijd tussen twee titelkandidaten in de Premier League op het programma. Koploper Liverpool neemt het op tegen Arsenal. Met een overwinning kan het team van Arne Slot een flinke klap uitdelen aan Mikel Arteta. Arsenal moet vooral de schade beperken en proberen weer wat dichterbij Liverpool te komen, terwijl The Reds juist de voorsprong kunnen vergroten.

Arsenal: teaminfo en vorm

The Gunners doen voor het derde seizoen op rij serieus mee om het kampioenschap in Engeland. Onder Arteta heeft de club grote stappen gezet en is het uitgegroeid tot de belangrijkste uitdager van Manchester City. Tenminste, dat was de verwachting aan het begin van dit seizoen. Echter, niet de club uit Manchester, maar Liverpool staat momenteel aan kop na acht competitiewedstrijden. Hierdoor bevindt Arsenal zich in een onverwachte driestrijd.

De afgelopen weken heeft Arsenal meerdere keren punten laten liggen. Zo speelde de club gelijk tegen Manchester City (2-2), wat als een goed resultaat mag worden gezien, maar verloor het team ook van Bournemouth. Door die nederlaag is de achterstand op Liverpool opgelopen tot vier punten. Bij een overwinning komt Arsenal weer op één punt achterstand, maar bij een nederlaag kan Liverpool de voorsprong vergroten naar zeven punten. Hoewel de Premier League pas acht speelrondes ver is, kan een achterstand van zeven punten al een behoorlijke klap zijn voor Arsenal. Voor The Gunners is het dus essentieel om dit duel te winnen.

Arsenal zal het niet gemakkelijk krijgen tegen Liverpool. Afgelopen week werd er in de Champions League met 1-0 gewonnen van Shakhtar Donetsk, een goed resultaat, maar na de wedstrijd ging het vooral over de lange lijst van geblesseerde spelers. Tegen Shakhtar vielen er namelijk opnieuw enkele spelers uit.

Blessures en schorsingen

Tegen Bournemouth liep Arsenal ook averij op, mede doordat William Saliba een rode kaart kreeg. Hij is dan ook geschorst. Riccardo Calafiori, Jurriën Timber en Bukayo Saka zijn twijfelgevallen voor deze belangrijke wedstrijd. Daarnaast zijn Martin Ødegaard, Takehiro Tomiyasu en Kieran Tierney sowieso niet van de partij wegens blessures. Arteta heeft dus een flinke puzzel te leggen in de verdediging.

Liverpool: teaminfo en vorm

In Nederland is het al langer bekend hoe goed Arne Slot is als trainer, dat liet hij namelijk zien tijdens zijn periode bij Feyenoord. Toch had niemand verwacht dat hij het Liverpool van Jürgen Klopp zó snel naar zijn hand zou zetten. Slot staat bijna op een perfecte score. In de Premier League verloor hij enkel van Nottingham Forest, maar verder werden zeven wedstrijden gewonnen. Ook in Europa werd er drie keer zegevierend afgesloten. AC Milan (1-3), Bologna (2-0) en Leipzig (0-1) werden allen verslagen.

In Engeland is men dan ook in de ban van Slot en Liverpool. De vraag is hoe lang Liverpool dit hoge niveau kan volhouden. Critici konden aan het begin van het seizoen nog wijzen op een ‘eenvoudig’ programma, maar dat geldt de komende weken niet meer. Naast Arsenal wachten er duels tegen Bayer Leverkusen, Aston Villa en Real Madrid.

De eerste topwedstrijden werden door Liverpool echter al gewonnen. Manchester United werd verslagen en afgelopen week trok Liverpool ook aan het langste eind tegen Chelsea (2-1). In de Premier League vertrouwt Slot vooral op de kwaliteiten van Mohamed Salah en Luiz Díaz. Beide buitenspelers hebben elk al 5 doelpunten gemaakt in de competitie. Salah voegde daar ook nog 5 assists aan toe en blijft daarmee de sterspeler van Liverpool.

Blessures en schorsingen

Slot zal het tegen Arsenal echter moeten doen zonder Diogo Jota, Alisson Becker, Federico Chiesa, Harvey Elliott en Conor Bradley. Vooral de afwezigheid van Becker en Jota zal een aderlating zijn voor de Nederlandse coach.

Onderlinge ontmoetingen

Recentelijk wisselen Liverpool en Arsenal elkaar af in de onderlinge confrontaties. Van de laatste zes officiële ontmoetingen wonnen beide clubs er twee en de andere twee eindigden in een gelijkspel. Eerder dit seizoen speelden de teams een vriendschappelijke wedstrijd, de enige keer dat Slot en Arteta elkaar troffen als coaches. Liverpool won toen met 2-1, maar dit was zo vroeg in het seizoen dat beide ploegen nog niet op volle sterkte waren.

Conclusie

Liverpool behoudt de koppositie bij een overwinning en loopt dan verder uit op Arsenal. Als de club uit Londen wint, is de kans groot dat Manchester City de koppositie overneemt van Liverpool. In deze vroege fase van de titelrace kan dit duel aan het einde van het seizoen zomaar beslissend blijken te zijn.

Voorspel de uitslag van deze wedstrijd in de poll hieronder. Ben je 24 jaar of ouder? Dan kun je een kijkje nemen bij onze voorspelling voor Arsenal – Liverpool.

Wie gaat deze wedstrijd winnen?

  • Arsenal natuurlijk
  • Gelijkspel
  • Liverpool wint
17+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:20
238+
Eriksen heeft nieuws voor Ajax: ‘Als ze me een aanbieding doen..’
16:15
0+
Voorspelling FC Utrecht – Feyenoord: einde aan zegereeks Utrecht
16:15
2+
Voorbeschouwing FC Utrecht – Feyenoord: haakt Feyenoord aan?
16:05
8+
Bosz velt zijn oordeel over bekritiseerde medische staf PSV
15:51
19+
Lazio deelt beelden met ‘zogenaamde oerwoudgeluiden’ tegen Twente
15:37
125+
‘Bliksemvertrek Noa Lang bij PSV’
15:21
48+
Oud-PSV’er hield Pavlidis in bedwang: “Tot in detail voorbereid”
15:05
16+
Van Wolfswinkel: “Unnerstall moet je lekker een biertje geven”
14:53
29+
Gemengde gevoelens bij Bosz over Oranje-rentree Lang
14:37
53+
Jans over Feyenoord: “Dan kan het alleen maar minder”
14:14
76+
Feyenoord slaat grote slag: principeakkoord tot 2029
14:06
16+
FC Twente onderneemt actie na vermeend racisme tegen Lazio
13:52
20+
Lang releaset nu al veelbesproken nummer: “Je bent een 9 plus 1 als m’n rugnummer”
13:48
1+
Voorbeschouwing Internazionale – Juventus: Hoge verwachtingen voor Derby d’Italia
13:35
113+
‘Koeman-ontslag na gigantische missers in voorselectie Oranje’
13:20
405+
‘Bizarre Berghuis-maatregel bij Ajax’
13:04
155+
Koeman onthult voorselectie Oranje met verrassende namen
12:48
30+
Memphis Depay opnieuw goud waard met knappe assist
12:33
71+
Wilfred Genee doet bizarre Bas Nijhuis-onthulling
12:11
17+
Voorbeschouwing Arsenal – Liverpool: Deelt Slot klap uit aan Arteta?
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie