‘Priske moet bidden bij Feyenoord’

Foto: ‘Priske moet bidden bij Feyenoord’

Met een uitoverwinning op Benfica in de Champions League heeft Feyenoord een prachtig resultaat neergezet. Trainer Brian Priske wil dat succes natuurlijk doortrekken in de Eredivisie, maar Martijn Krabbendam voorziet een groot probleem.

Feyenoord-spelers lopen op hun tenen

“Belangrijk daarbij is dat Priske zijn beste spelers kan blijven opstellen en zo simpel is dat niet”, legt Krabbendam uit namens Voetbal International. “De moeizame voorbereiding, kwalitatief en kwantitatief, kan Feyenoord ieder moment in de staart gaan bijten. Spelers die lang niet hebben gespeeld, moeten nu vol aan de bak.”

De Feyenoord-watcher vervolgt: “Het zorgde al voor een blessure bij de uitstekende linksback Hugo Bueno, die een aantal duels moest missen, maar eenmaal terug meteen zijn waarde bewees. Bueno voelt nu al twee duels achter elkaar aan zijn hiel. Jordan Lotomba, die zich na een zwakke start prima lijkt te herpakken, frummelde in Lissabon wat aan zijn hamstring.”

Krabbendam benadrukt dat meer spelers op hun tenen lopen. Ibrahim Osman en Ayase Ueda bijvoorbeeld. “Dit alles nog los van de frisheid van de van een blessure teruggekeerde Gernot Trauner, die de performance staf van Feyenoord moet managen, net zoals the load van de onvermoeibaren op het ingespeelde middenveld, Quinten Timber, Hwang In-beom en Antoni Milambo.”

Groot kwaliteitsverschil

Ondertussen zit de Feyenoord-ziekenboeg sowieso nog vol. krabbendam weet dat impact heeft. “Priske heeft zijn vaste elf eindelijk gevonden en ziet dat zijn elftal niet beter wordt, zodra hij moet gaan wisselen. Hugo Bueno, of Gijs Smal, is een verschil. Gernot Trauner, of Thomas Beelen, een verschil, Ramiz Zerrouki, of Hwang In-Beom, ook een verschil, Ayase Ueda of Julián Carranza eveneens, vooral in de manier van spelen.”

“Voor Lotomba heeft hij bij de absentie van Nieuwkoop alleen de jonge Givairo Read als alternatief en wie moet eventueel Osman vervangen, nu Stengs er voorlopig niet is? Behalve goed blijven trainen en de fitheid managen, zal Brian Priske ook voor iedere wedstrijd weer bidden dat zijn spelers schadevrij van het veld stappen. De Deen heeft Feyenoord weliswaar op de rit, maar het fundament is zo broos, dat FC Utrecht zondag een net zo’n grote uitdaging wordt als Benfica”, zo besluit de VI-journalist.

Eens met Krabbendam?

  • Ja
  • Nee
240+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie