Horrormoment De Ligt leidt mogelijk ontslag Ten Hag in

De druk op Erik ten Hag is zondagmiddag nog verder toegenomen. De trainer zag zijn Manchester United met 2-1 verliezen van West Ham United en de pers zal in de komende dagen weer niet mals zijn voor hem.

Crysensio Summerville trakteert Ten Hag op nieuw puntenverlies

Vorige week won Manchester in de Premier League nog met 2-1 van Brentford, maar dat goede gevoel werd al vrij snel weer teniet gedaan door een gelijkspel in de Europa League tegen Fenerbahçe. En ook deze zondagmiddag zag het er weer niet best uit bij de Red Devils, voor wie Matthijs de Ligt in de basis stond en Joshua Zirkzee tien minuten voor tijd inviel.

Het was echter een andere Nederlander die doel trof: oud-Feyenoorder Crysensio Summerville, die in de rust binnen de lijnen kwam op de plek van Lucas Paqueta, haalde in minuut 74 de trekker over voor de Hammers. In de slotfase leek United nog de schade te beperken middels een doelpunt van Casemiro, op aangeven van invaller Zirkzee, maar in de tweede minuut van de blessuretijd ging het toch weer helemaal mis. Jarrod Bowen mocht aanleggen vanaf elf meter en faalde niet tegenover André Onana: 2-1. De penalty werd gegeven na een lichte, maar wel lompe overtreding van De Ligt. De grote vraag is nu of deze nederlaag Ten Hag zijn baan gaat kosten.