“Feyenoord gaat niet veel punten verliezen”

Foto: “Feyenoord gaat niet veel punten verliezen”

FC Utrecht is de ongeslagen status in de Eredivisie kwijt. Trainer Ron Jans had goede hoop op een goed resultaat tegen Feyenoord, maar de Rotterdammers domineerden het gros van de wedstrijd en zegevierden met 0-2.

Ron Jans prijst Feyenoord na zege in Utrecht

“Nee, er valt niks af te dingen aan de zege van Feyenoord”, beaamt Jans voor de camera van ESPN. “We hebben woensdag Feyenoord tegen Benfica gezien. We hadden vooraf gezegd dat we het tempo zo hoog mogelijk wilden houden. We wilden graag druk zetten met het publiek erachter, dat lukte de eerste minuten.”

“Alleen dan krijg je heel snel de tegengoal”, verzucht de Utrecht-trainer. “We stonden achterin op drie meter, maar dat moest een halve meter zijn. Er kwam een goede goal van Feyenoord uit, daarna hebben we veel geprobeerd. Maar we kwamen de eerste helft helemaal niet aan kansen toe.”

Weinig kansen

Jans bleef ondanks de snelle goal hoopvol. “Het enige: het was maar 0-1. Ze hadden wel de controle. De tweede helft kregen we wel mogelijkheden en een kans met Nick Viergever en een afgekeurde goal. Op dat soort momenten moet je dan hopen. Dan kan je weer terug in de wedstrijd komen. Het was gewoon verdiend. Als Feyenoord dit niveau vasthoudt, dan gaan ze niet veel punten verliezen.”

Hoe Jans naar de 0-2 kijkt? “Eerst draait Timber weg en heeft hij tijd om te schieten. Neem ik mijn spelers iets kwalijk? Je kunt ook wel eens een tegenstander een compliment geven dat hij niet blind schiet en gewoon de bal in de hoek neerlegt. Na de 2-0 had ik even het gevoel dat we het opgaven. De jongens pakten toch de draad weer op. We hebben het geprobeerd, maar uiteindelijk was Feyenoord vandaag beter.”

Gaat Feyenoord de titelstrijd nog spannend maken?

  • Ja
  • Nee
139+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie