Dumfries draagt bij aan spektakel in Serie A-topper

Internazionale en Juventus hebben zondagavond voor spektakel gezorgd in de Italiaanse Serie A. Na negentig minuten gaf het scorebord een 4-4 stand aan.

Doelpuntrijke Serie A-topper tussen Inter en Juventus onbeslist

Het publiek in het Stadio Giuseppe Meazza ging er zondagavond eens lekker voor zitten. Zij zagen Internazionale al na een kwartier spelen de leiding nemen. Piotr Zielinkski mocht aanleggen vanaf de penaltystip en liet doelman Michele Di Gregorio voor de eerste keer vissen: 1-0.

Lang mocht Inter niet genieten van deze voorsprong. Elf minuten na de openingstreffer keek de thuisspelende partij zelfs tegen een achterstand aan. Spits Dusan Vlahovic bracht de gelijkmaker op het scorebord, waar Timothy Weah zelfs de 1-2 voor zijn rekening nam.

Dumfries trefzeker

Inter bleek óók over veerkracht te beschikken en wist een vergelijkbare truc uit de hoge hoed te toveren. Henrikh Mkhitaryan en opnieuw Zielinski zorgden voor een 3-2 ruststand. In de tweede helft wist Oranje-verdediger Denzel Dumfries de marge zelfs naar twee te tillen.

Juventus stond dankzij Dumfries voor een loodzware opdracht, maar de manschappen van Thiago Motta verweerden zich ook na de 4-2 kranig. Kenan Yildiz liet de wedstrijd maar weer eens kantelen. De Turk verkleinde de achterstand en schoot in de 82ste minuut tevens de 4-4 achter doelman Yann Sommer.

Inter blijft door deze remise op twee punten van koploper Napoli. Juventus staat vierde in de Serie A.

Komt de Serie A-kampioen van dit seizoen uit deze wedstrijd?