PSG beslist Le Classique al voor rust

Waar De Kuip woensdagavond het decor is van Feyenoord – Ajax, daar stonden dit weekend al een aantal regelrechte krakers op het programma in het buitenland. Zo won Paris Saint-Germain met 0-3 bij Olympique Marseille in Le Classique.

PSG-sterren winnen ruim in Marseille

Voetbalminnend Frankrijk keek halsreikend uit naar de clash tussen de Ligue 1-rivalen. Na twintig minuten was de wedstrijd echter al min of meer gespeeld. Middenvelder João Neves bracht de PSG-sterren op voorsprong in het Stade Velodrome, waar Amine Harit kort daarna een directe rode kaart incasseerde.

Met tien man speelde Olympique Marseille een verloren wedstrijd. Tot overmaat van ramp maakte Leonardo Balerdi ook nog een eigen doelpunt, waardoor PSG een 0-2 voorsprong bemachtigde. Aanvaller Bradley Barcola zorgde nog in de eerste helft voor een marge van drie doelpunten.

PSG is met 23 punten uit negen wedstrijden de fiere koploper van de Ligue 1. Marseille volgt op zes punten achterstand als nummer drie. AS Monaco staat nog tussen de rivalen in, met twintig punten.

Gaat PSG ook dit seizoen de titel pakken?