Bevliegingen Memphis voorkomen oefennederlaag matig Oranje

Foto: Bevliegingen Memphis voorkomen oefennederlaag matig Oranje

Het Nederlands elftal heeft ternauwernood een oefennederlaag tegen Schotland voorkomen. In Faro kwam Oranje matig voor de dag en redde individuele bevliegingen van Memphis Depay het team van Frank de Boer. De tweede gelijkmaker viel pas net voor tijd.

Woensdagavond stond voor het Nederlands elftal de eerste oefenwedstrijd op het programma in de voorbereiding op het EK. De ploeg van Frank de Boer trok een gehavend Schotland. Zij hadden met John Fleck een coronabesmetting in de selectie en besloten zes andere spelers uit voorzorg achter te laten in het trainingskamp. Oranje begon met een 5-3-2-opstelling met basisplaatsen voor onder meer Tim Krul, Jurriën Timber en Wout Weghorst. Dat Krul onder de lat stond werd in eerste instantie niet goed gecommuniceerd door de KNVB op Twitter. Zij hadden Maarten Stekelenburg in de basis vermeld, maar moesten dat later wijzigen. De Ajax-goalie keept zondag wel tegen Georgië.

Precies na tien minuten kwam Nederland op achterstand. Het begint met Matthijs de Ligt die haastig de bal wegschiet. Memphis Depay kan die niet controleren, waarna de Schotten overnemen. Verdediger Jack Hendry komt met een schot van buiten het strafschopgebied, dat in de verre hoek naast Krul verdwijnt. Niet veel later krijgt spits Lyndon Dykes ook nog een kans, maar hier kon de doelman wel redden. Al snel kwam de gelijkmaker: een diepe bal op aanvoerder Georginio Wijnaldum wordt goed teruggekopt, waarna Memphis binnen kan schieten. Het succesvolle tandem van de laatste jaren slaat ook dit keer weer toe. Zoals afgesproken haalde De Boer na een half uur Wijnaldum en Frenkie de Jong naar de kant. Zij kenden een zwaar seizoen met veel speelminuten.

Nederland kwam wel iets beter in de wedstrijd, maar veel leverde het niet op. Het begin van de tweede helft was wederom matig, waarvan de gedisciplineerd spelende Schotten profiteerden. Na een snelle counter werd linkervleugelverdediger Andy Robertson vrijgespeeld. De aanvoerder heeft een patent op het geven van beslissende voorzetten en ook dit keer leverde hij er een af. De Liverpool-back bereikte Kevin Nisbet, die als invaller koud in het veld stond, en kon afronden. Het is ook nog eens zijn eerste interlandgoal:1-2.

Oranje ging nog op zoek naar de gelijkmaker, al zag het offensief er niet erg overtuigend uit. Memphis nam twee vrije trappen vanuit kansrijke positie. De eerste strandde al vroeg, de tweede was echter een stuk beter. In de hoek van Craig Gordon werd de doelman verrast net voor het verstrijken van de reguliere speeltijd. Het bleef vervolgens bij 2-2.

Scoreverloop: (10′) Hendry 0-1 (17′) Memphis 1-1 (63′) Nisbet 1-2 (89′) Memphis 2-2

Een slecht optreden van Oranje?

  • Ja, zeker weten
  • Valt mee…
178+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:31
14+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
32+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
111+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
3+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
147+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
72+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
32+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
83+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
80+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
253+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
198+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
116+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
103+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
302+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
363+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
19:15
55+
FC Twente heeft HUISWERK niet gedaan! | Transfertijd
19:04
147+
Gevoelige info Priske gelekt? ‘Dat doet hij niet vrijwillig’
18:49
80+
Eredivisie-terugkeer in de maak? “Dát is mijn belofte thuis”
18:28
34+
Priske husselt met opstelling: “Zo verslaan we de Duitse kampioen”
18:24
60+
‘Intelligente’ Gravenberch ontwikkelt zich razendsnel
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie