Grote stunt Hongarije met remise tegen Frankrijk

Hongarije heeft voor een grote stunt gezorgd door een punt te pakken tegen Frankrijk. Gesteund door het uitzinning thuispubliek kwam de underdog zelfs op voorsprong. De gelijkmaker moest nog geslikt worden, maar een gelijkspel tegen de wereldkampioen blijft een prachtige prestatie.

Het kolkende Ferenc Puskás Stadion was er zaterdagmiddag helemaal klaar voor: hun helden tegen de grote favoriet Frankrijk. Tegen Portugal hielden de Hongaren lang stand, maar kreeg het er in de slotfase nog drie om de oren. Les Bleus wonnen weliswaar van Duitsland, maar het zuinige, berekenende spel kon niet op veel enthousiasme rekenen. Er ontstond in de eerste helft een wedstrijdbeeld dat je kon verwachten: de favoriet met de betere kansen, terwijl de underdog vooral tegenhield. Kylian Mbappé en Karim Benzema kregen beiden twee kansen, al hadden zij het vizier niet op scherp staan.

Hongarije kon stand houden en er zelf af te toe met een tegenstoot uitkomen. Op slag van rust kwam de bal aan de linkerkant bij Attila Fiola en al koppend zocht hij de combinatie. De wingback kreeg de bal terug, rukte op richting het Franse doel en passeerde Hugo Lloris in de korte hoek, doordat Raphaël Varane weinig overtuigend handelde. Wat een vreugde in Boedapest. Is een stunt aanstaande? Frankrijk ging in het tweede bedrijf op jacht naar de gelijkmaker, al wist het minder kansen te creëren dan in de eerste helft. Invaller Ousmane Dembélé vuurde nog een gevaarlijk schot, dat eindigde op de buitenkant van de paal.

De heldhaftige Hongaren gaven alles, maar konden na driekwart wedstrijd de tegengoal niet voorkomen. Mbappé kwam gevaarlijk in balbezit aan de rechterkant van het strafschopgebied, zette voor en Antoine Griezmann kon eenvoudig binnenwerken. Goed voorbereid werk van Mbappé, al was hij zelf voor het doel een stuk minder scherp met even later weer een gemiste kans. Frankrijk zette de tegenstander nog wel verder onder druk, al leek de echte overtuiging toch te missen.

Zo bleef het bij 1-1, een prachtig resultaat van de Hongaren. Ondanks deze domper voor de Fransen zetten ze met vier punten in twee duels wel een grote stap richting de knockout-fase. Later vandaag komen Portugal en Duitsland tegen elkaar uit in de poule des doods.

Scoreverloop: (45+2′) Fiola 1-0 (66′) Griezmann 1-1