Schiettent in München: Duitsland sloopt Portugal

De tweede speelronde van groep F, de poule des doods van het EK, heeft zeker niet teleurgesteld. Hongarije verraste Frankrijk (1-1) en daarna zorgden Portugal en Duitsland voor een doelpuntenfestijn in de Allianz Arena in München. Het werd 2-4 voor Die Mannschaft.

Onze oosterburen begonnen goed en fel aan de wedstrijd en kregen meerdere grote kansen: Robin Gosens leek de 0-1 te maken, maar zijn doelpunt werd afgekeurd wegens buitenspel van Serge Gnabry. Pardoes belandde de bal aan de andere kant van het veld in het net: bij de eerste de beste counter van de Portugezen was het gelijk raak, Bernardo Silva bediende Diogo Jota met een schitterende pass en de aanvaller van Liverpool bood Cristiano Ronaldo een niet te missen mogelijkheid.

Nog voor rust ging het echter mis voor de Portugezen, door niet één maar twee eigen doelpunten: Rúben Dias én Raphaël Guerreiro verschalkten hun eigen keeper Rui Patrício. Duitsland werd dus in het zadel geholpen, maar dat verdiende Die Mannschaft ook wel, de mannen van bondscoach Joachim Löw waren gewoon beter.

In de tweede helft was dat nog steeds zo en bij vlagen combineerden de Duitsers méér dan uitstekend, met twee snelle doelpunten als gevolg. Eerst was Kai Havertz het eindstation van een mooie aanval en vervolgens maakte de ‘halve Nederlander’ Robin Gosens er 1-4 van.

Portugal deed nog wat terug via Jota, maar was niet bij machte om het de tegenstander nog écht moeilijk te maken.

Scoreverloop: 1-0 (15′) C. Ronaldo, 1-1 (35′) R. Dias (eigen doelpunt), 1-2 (39′) R. Guerreiro (eigen doelpunt), 1-3 (51′) K. Havertz, 1-4 (60′) R. Gosens, 2-4 (67′) D. Jota