‘Nieuwe aanwinst gaat het heel ver schoppen bij Ajax’

Foto: ‘Nieuwe aanwinst gaat het heel ver schoppen bij Ajax’

Gisteren werd bekend dat Ajax afscheid neemt van één van zijn talentvolle doelmannen: Ischa Bouwman vertrekt namelijk na een jaar al weer, naar PEC Zwolle. De komst van Jay Gorter als extra concurrent was daarbij van doorslaggevend belang.

Want naast Gorter lopen er nog meer goede, jonge goalies in Amsterdam. “Ik speel zelf al van jongs af aan tegen Calvin Raatsie en ik vind hem een hele goede keeper. Charlie Setford is nog iets jonger, maar als je ziet wat voor een niveau hij nu al haalt, dan is dat ontzettend knap. Hij is een heel groot talent en is beter dan ikzelf was op zijn leeftijd. Dat Ajax voor hen kiest, kan ik dus wel begrijpen”, vertelt Bouwman aan Ajax Showtime.

“Met Jay Gorter zat ik korte tijd bij Go Ahead, maar ik ken hem ook al vanuit mijn AZ-tijd. Hij is een hele goede keeper en ik denk dat hij het heel ver gaat schoppen bij Ajax. Ik ben realistisch en begrijp dus wel dat Ajax deze keuzes maakt. Ik zie de kwaliteiten van die jongens ook, maar dat betekent wel dat ik voor mijn eigen ontwikkeling verder moest gaan kijken.”

“Ik wil uiteindelijk uitgroeien tot de eerste keeper van PEC. Op korte termijn moet ik mijn wedstrijden gaan spelen bij Jong PEC, maar ik hoop in de loop van volgend seizoen wel aan te sluiten bij de hoofdmacht van PEC. Misschien kan ik komende winter bijvoorbeeld mee op trainingskamp, dat zou al heel mooi zijn. Ik ben niet van plan om PEC snel te verlaten. Ik wil me doorontwikkelen en vervolgens doorgroeien richting het eerste elftal, maar daarbij ben ik wel geduldig en wacht ik op mijn kans”, aldus Bouwman tot slot.

Gorter wordt uiteindelijk eerste doelman in Ajax 1

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
199+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie