Kasper Dolberg goud waard voor Denemarken

Foto: Kasper Dolberg goud waard voor Denemarken

Denemarken heeft de kwartfinales van het Europees kampioenschap bereikt door in de Johan Cruijff ArenA met 0-4 van Wales te winnen. Gareth Bale en co waren niet bestand tegen oud-Ajacied Kasper Dolberg, die twee van de vier doelpunten maakte.

Aan het begin van de achtstefinalewedstrijd in Amsterdam ging het nog redelijk gelijk op, de beide landen speelden behoorlijk afwachtend. Dolberg was de eerste die enig gevaar stichtte, al vloog zijn poging huizenhoog over het doel van keeper Danny Ward. Aan de andere kant van het veld was Bale een stuk gevaarlijker. De aanvaller van Real Madrid (afgelopen seizoen uitgeleend aan Tottenham Hotspur) kwam naar binnen en probeerde de linkerhoek te vinden. Goalie Kasper Schmeichel stond erbij en keek ernaar, maar gelukkig voor hem verdween de bal naast.

Na een half uurtje spelen was het Dolberg die de score opende: de vervanger van Yussuf Poulsen in de spits haalde uit vanaf de rand van de zestienmeter én trof doel! Daarna regen de Denen de kansen aan elkaar, Joakim Maehle was bijvoorbeeld dicht bij de 0-2, maar dit keer greep Ward kundig in.

Al vroeg in de tweede helft viel de tweede treffer van Denemarken dan toch en het was wéér Dolberg die het deed: hij kreeg een rebound voor zijn voeten en tikte binnen. Vervolgens werd het ook bijna 0-3, want een voorzet van Mathias Jensen schampte de paal buiten het bereik van Ward.

De Welshmen gingen op zoek naar twee treffers, maar konden eigenlijk helemaal geen vuist maken. Vlak voor tijd vielen de 0-3, gemaakt door Maehle, en de 0-4, gemaakt door Martin Braithwaite. Harry Wilson kreeg nog een rode kaart. Denemarken neemt het nu in de kwartfinale in Baku op tegen Oranje óf Tsjechië.

Scoreverloop: 0-1 (27′) K. Dolberg, 0-2 (48′) K. Dolberg, 0-3 (89′) J. Maehle, 0-4 (90′) M. Braithwaite

Ben jij onder de indruk van de Denen?

  • Ik wel
  • Ik niet
195+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie