Telegraaf Elftal van de Week: vier Ajacieden

Foto: Telegraaf Elftal van de Week: vier Ajacieden

Ajax nam gisteren wraak na de 1-1 remise tegen FC Twente: Vitesse moest het ontgelden en ging er met 5-0 van af in Amsterdam. Rapporteur Ernie Brandts neemt naar aanleiding van de galashow vier Ajacieden op in zijn Elftal van de Week, in De Telegraaf.

Zo staat op rechtsback Noussair Mazraoui. “Hij is snel en brengt echt goed voetbal over de rechterkant. Misschien wordt dat nog wel eens een beetje onderschat in zijn geval”, opent Brandts, die op het middenveld voor Edson Alvarez als breker gaat. “Wanneer je hem  tegen Vitesse zag spelen, dan begrijp je dat Erik ten Hag hem zo belangrijk vindt, waardoor zelfs een bod over de twintig miljoen euro op hem werd afgewezen. Ik vind hem de speler van de week. Alvarez heeft echt héél veel duels gewonnen. Als Ajax balverlies leed, gaf hij meteen druk naar voren en kwam de ploeg weer snel in balbezit. Dat was heel belangrijk voor Ajax en wordt vaak onderschat in het voetbal.”

Naast Alvarez staat Ryan Gravenberch, en voorin vinden we nog Antony terug in het elftal van Brandts. “Antony was geweldig aan de bal. Hoe Antony zijn acties maakte op snelheid, wat was hij gevaarlijk zeg. Ik denk dat de concurrentie van een international als Berghuis hem alleen maar beter maakt. Dat merkt hij, want hij was enorm gemotiveerd. Berghuis moet nu knokken en laten zien dat hij geschikt is voor de top, want hij kan geweldig voetballen.”

Elftal van de Week volgens Brandts: Verhulst (AZ); Mazraoui (Ajax), Ramalho (PSV), Janssen (FC Utrecht), Witry (AZ); Alvarez, Gravenberch (beiden Ajax), Tekie (Fortuna); Antony (Ajax), Gakpo (PSV), Seuntjes (Fortuna).

Eens met dit elftal?

  • Ja, grotendeels wel
  • Nee, grotendeels niet..
197+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie