Ontketende Suárez behoedt Atléti voor puntenverlies

Atletico Madrid heeft op de valreep kunnen vermijden dat het al voor de derde wedstrijd op rij niet wint. De regerende Spaanse kampioen keek op het veld van het puntenloze Getafe lange tijd tegen een achterstand aan, maar vertrok uiteindelijk toch nog met de drie punten. Luis Suarez was nog maar eens de grote held met twee late doelpunten.

Geen enkel punt had Getafe gepakt in zijn eerste vijf wedstrijden, maar tegen Atletico mocht het lange tijd dromen van een stunt. Vlak voor rust was het op voorsprong gekomen via Stefan Mitrovic en die 1-0 bleef bijzonder lang op het bord staan. Maar een kwartier voor tijd keerde de match volledig nadat de thuisploeg met tien viel na een rode kaart voor Aleña.

Atletico had bloed geroken en vier minuten later bracht de onvermijdelijke Suarez de kampioen langszij. In de slotminuut bezorgde de Uruguayaan zijn ploeg zelfs nog de overwinning met zijn tweede goal, waardoor Atletico na doelpuntloze gelijke spelen tegen FC Porto en Athletic Bilbao eindelijk nog eens met de zege aanknoopt.