CL: Lang en co van de mat geveegd, Sporting blijft in spoor Ajax

Ajax speelt vanavond pas om 21:00 uur, tegen Borussia Dortmund, maar de andere wedstrijd in Groep C is inmiddels al tot een einde gekomen: Sporting CP won met 1-3 bij Besiktas, en blijft daarmee in het spoor van Ajax.

In Turkije opende Sebastian Coates al na een kwartier de score. De Uruguayaanse captain ontbrak tegen Ajax (1-5 blamage) nog, maar was vandaag goud waard voor de Portugezen. Coates scoorde namelijk ook de tweede treffer van de gasten, in minuut 27. Drie minuten daarvoor had Cyle Larin namens Besiktas gescoord.

Op slag van rust verdubbelde Sporting nog de marge. Spaans international Pablo Sarabia benutte een strafschop, gegeven wegens een handsbal van ‘knipoog-Kroaat’ Domogaj Vida. Enkele secondes later keurde de VAR nog een tegentreffer van Besiktas-spits Alex Teixeira af. Na rust poogde Besiktas wel alsnog terug te komen, maar dat lukte niet meer. Tot overmaat van ramp maakte Paulinho ook nog de 1-4. Besiktas blijft derhalve op de hatelijke 0 punten staan, Sporting staat op 3 punten.

City kleineert Brugge

Verder maakte Club Brugge vanavond geen schijn van kans tegen Manchester City. De Belgische club van basisspeler Noa Lang en invallers Ruud Vormer en Bas Dost won tot dusver al van RB Leipzig (1-2) en speelde gelijk tegen Paris Saint-Germain (1-1), maar de equipe van Pep Guardiola was veel te sterk. Bij rust stond het 0-2 door goals van Joao Cancelo en Riyad Mahrez, na de theepauze troffen Kyle Walker, Cole Palmer en andermaal Mahrez doel. Tussendoor scoorde Hans Vanaken nog een Belgisch doelpunt voor de eer.

Hoeveelste gaat Brugge worden in de poule?