Schuldige aanwezen voor dodelijke crash Sala

Foto: Schuldige aanwezen voor dodelijke crash Sala

In januari 2019 stapte Emiliano Sala in het vliegtuig om zijn transfer van FC Nantes naar Cardiff City in Engeland af te ronden. Het vliegtuig haalde echter nooit de overkant van de oceaan en stortte neer in het water.

Wedden op wedstrijden in het Franse of Engelse voetbal? Dat doe je bij bet365, ontvang €100 bonus!

David Henderson, de zakenman die de vlucht regelde, is vandaag door een jury schuldig bevonden aan de fataal afgelopen crash. Omdat de Brit (67) onterecht toestemming gaf aan piloot David Ibbotson (59) om te vliegen, wordt hem nu ‘het in gevaar brengen van de veiligheid van een vliegtuig’ ten laste gelegd.

Zowel piloot Ibbotson als spits Sala (28) overleefde het niet. Het lichaam van Sala is als enige teruggevonden, in het Kanaal nabij Guernsey. NU.nl schrijft er over: “Gedurende het onderzoek werd al bekend dat Ibbotson geen licentie had voor commerciële vluchten. Ook had hij geen permissie om in de nacht te vliegen en was zijn licentie om een Piper Malibu-toestel te besturen verlopen. Een meerderheid van de twaalfkoppige jury besloot na 7,5 uur beraad dat Henderson schuldig is aan het regelen van het bewuste vliegtuig. Hij hoort op 12 november hoe hoog zijn straf is.”

Rechtszaak op rechtszaak

Cardiff zou ongeveer twintig miljoen euro voor Sala betalen, maar na de dood van de Argentijn volgde een pijnlijke en slepende rechtszaak. Uiteindelijk oordeelde de rechter dat de Britten zes miljoen euro aan vergoeding moesten overmaken naar Nantes.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie