‘Dan is het een klotewedstrijd, maar niet voor Ajax’

Foto: ‘Dan is het een klotewedstrijd, maar niet voor Ajax’

Morgenavond kruist Ajax opnieuw de degens met Borussia Dortmund. Oud-speler Erik Meijer, die jarenlang in Duitsland heeft gevoetbald, kijkt erg uit naar de clash, die wordt afgespeeld vlak voor de beruchte Gelbe Wand met daarop 25.000 supporters.

Gokken op Dortmund – Ajax? Scoor gelijk 100 euro bonus bij bet365!

“De Gelbe Wand maakt een hels kabaal, waar je al van onder de indruk kunt raken als je het veld betreedt voor de warming-up”, steekt Meijer, die uitkwam voor onder meer HSV en Bayer Leverkusen, in het Algemeen Dagblad. “Maar aan de andere kant: dit is wel waarvoor je voetballer bent geworden. Ik vond dat prachtig. Nergens anders dan bij Dortmund en Glasgow heb ik de pure emotie bij supporters zo ervaren.”

“Als je niet lekker in je vel zit, dan is dit een klotewedstrijd om te spelen. Maar ik denk dat dat voor Ajax niet opgaat. Daar weten ze nu dat Dortmund te pakken is. Dat vertrouwen zag je een paar jaar geleden in Madrid ook. Dat werkt alleen maar motiverend”, aldus Meijer tot slot.

Kanttekening

Eerder legde Youri Mulder, clubicoon van Schalke 04, al uit dat de Gelbe Wand juist ook een voordeel voor Ajax kan worden: “Zo’n Gelbe Wand brengt ook met zich mee dat verwacht wordt dat Dortmund erop klapt. Dan accepteren ze het niet als de bal te vaak breed gaat of de tegenstander de bal te lang in de ploeg houdt. Dan kan er bij Dortmund dus ook een chaos ontstaan als spelers als blinde kippen naar voren rennen. En er is altijd een vrije man. Ajax heeft er ook de ploeg voor om die steeds te vinden. Dat bleek in Amsterdam wel.”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Gaat Ajax last krijgen van de Gelbe Wand?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat zal wel meevallen
200+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie