‘Kuyt en Sneijder hebben trainerscarrière nu al verpest’

Foto: ‘Kuyt en Sneijder hebben trainerscarrière nu al verpest’

Nog voor ze de eerste stappen als trainer hebben gezet, zijn de carrières langs de zijlijn voor Dirk Kuyt en Wesley Sneijder al definitief vergald. Dat schrijft columnist Leon ten Voorde vandaag in de TC Tubantia.


In tegenstelling tot Wes en Dirk wél legaal gokken? Check bet365!

“Als we Wes ooit nog in een trainingspak willen zien, dan moeten we in de toekomst naar een volksbuurtje, ergens in Utrecht. De trainer Wesley Sneijder, die netjes de pionnen achter elkaar zet, gaan we in ieder geval niet meer meemaken”, opent Ten Voorde. De Tukker doelt op het feit dat Sneijder is gekapt met de KNVB Trainerscursus omdat hij er ‘niet op één lijn lag’. Als analist laat Sneijder echter zien dat hij wel zo’n cursusje kan gebruiken, vindt Ten Voorde. “Hoe groter de voetballer, hoe slechter vaak de trainer; die wijsheid kenden we al. Inmiddels kunnen we daar aan toevoegen: hoe groter de voetballer, hoe dramatischer de analist. Voormalige sterren die zich wagen aan voetbalanalyses op tv: het is alsof onze premier meedoet aan tobbedansen. Het is potsierlijk, tenenkrommend, beschamend.”

Sneijder benadrukte zelf de cursus ‘na goed overleg’ te hebben afgebroken. “Als er ergens staat dat de trainer en de club ‘in goed overleg uit elkaar zijn gegaan’, dan weet iedereen dat beide partijen elkaar spuugzat zijn. Slaande deuren, dikke trammelant, verwensingen over en weer, dat werk. Om vervolgens voor de buitenwacht een zoetsappig beeld te creëren zodat iedereen met opgeheven hoofd zonder imagoschade verder kan. In dat kader vond ik het wel chique dat de KNVB Wes zijn vertrek uit de klas zelf liet regisseren, terwijl iedereen wel in kan vullen dat hij er niks van bakte en als een baksteen was gezakt.”

Ook Dirk Kuyt nu al afgeschreven

“Als ik aan de manager Sneijder denk, dan zie ik Maradona voor me die met een enorme sigaar tussen de voetballers doorloopt op het trainingsveld. Wes was een schitterende speler en is de beste Koning Toto die je de komende tien jaar kunt bedenken, maar ik zou als voorzitter van de plaatselijke dorpsclub het tweede elftal nog niet aan hem toevertrouwen”, foetert Ten Voorde, die ook Dirk Kuyt al geen trainerscarrière meer voorziet.

“Woensdagavond snapten Wes en zijn analistenmaatje Dirk Kuyt niets van de wissel Kudus voor Berghuis. Toen de trainer van Ajax, die geen idee had wie er in de studio zaten, met die vraag werd geconfronteerd, bleef hij even stil, zocht naar de juiste woorden, waarna hij de dodelijke zin uitsprak: ‘Als je dat niet begrijpt…’ Na het afscheid van de trainer Sneijder eerder die dag, werd hier onbewust ook het einde aangekondigd van de trainer Dirk Kuyt.” Op Twitter voegt Ten Voorde er nog aan toe: “En toen wist ik nog niet dat de heren godfather Pietje S. kenden…”

Wie zie jij nog wel slagen als coach in de toekomst?

  • Wes
  • Dirk
  • Beiden wel
  • Beiden niet
788+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie