TRANSFERUURTJE: De Ligt-geheim, huurtransfer Brobbey

Foto: TRANSFERUURTJE: De Ligt-geheim, huurtransfer Brobbey

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht.

De beste quoteringen voor voetbalwedstrijden scoor je bij bet365!

Nederland:

Naar verluidt gaat Ajax zich in de winter op huurbasis met (verplichte?) optie tot koop versterken met oude bekende Brian Brobbey. De aanvaller zou gisteren al op de tribune hebben gezeten tegen Go Ahead Eagles (0-0) en wil zelf in ieder geval graag terugkeren. Bij RB Leipzig komt hij totaal niet aan bod. Ajax kan bovendien wel een goede pinchhitter achter Sebastién Haller gebruiken. Zou hij dan wellicht ‘de tip van Matthijs de Ligt’, die gisteren door Marc Overmars werd aangehaald bij diens afscheid, zijn?

Verder ook ontwikkelingen bij PSV, waar middenvelder Ibrahim Sangaré zich stormachtig ontwikkelt de laatste maanden. Volgens diverse bronnen wordt de Ivoriaan nog altijd op de voet gevolgd door clubs uit de Engelse Premier League; dat was ook al zo toen PSV hem in 2020 oppikte bij Toulouse in Frankrijk.


Het leek klaar als een klontje: Marc Overmars zou de Johan Cruijff ArenA inruilen voor St. James’ Park. Newcastle United werd onlangs ingelijfd door een consortium uit Saoedi-Arabië, dat wilde plannen heeft. The Athletic onthult op maandagochtend dat Overmars ergens in de afgelopen periode ook daadwerkelijk een telefoontje heeft gekregen van The Magpies. Vervolgens ging hij in conclaaf met de hoge heren in de Johan Cruijff ArenA, die aangaven hem per se voor Ajax te willen behouden. Daar zou de voormalige linksbuiten dus gehoor aan hebben gegeven: hij trekt definitief níét naar Newcastle.

Buitenland:



En volgens The Independent staat ook trainer Erik ten Hag niet te springen om een job bij Newcastle, of überhaupt zomaar ergens anders in het buitenland. De krant benadrukt dat de Ajax-trainer zich zéér op zijn plek voelt in Amsterdam. Zijn band met directeur Overmars is voortreffelijk en hij ziet nog steeds voldoende verbeterpunten, waar het afbreukrisico buiten Nederland groot is. Ten Hag zal na dit seizoen opnieuw zijn opties bestuderen. Een vertrek bij Ajax is niet uitgesloten, maar de geïnteresseerde clubs zullen hoe dan ook met een goed verhaal moeten komen.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wie zie jij wel vertrekken bij Ajax komende zomer?

  • Ten Hag
  • Overmars
  • Beiden wel
  • Beiden niet
254+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie