Wijndal: “Dat is iets tussen mij en Van Gaal”

Foto: Wijndal: “Dat is iets tussen mij en Van Gaal”

Owen Wijndal was gisteren de meest besproken speler tijdens Feyenoord – AZ (1-0). Nadat hij een vol Red Bull-blikje terug het publiek in gooide, werd hij de hele wedstrijd uitgefloten en was ook het vermeende beroep van zijn moeder onderwerp van gesprek.

Wint AZ dit seizoen de Conference League? Bet365 belooft je 21 (!) keer je inzet!  

Maar na afloop sprak Wijndal ook over hele andere zaken, zoals het feit dat hij nog niet terug is gekeerd in het Nederlands elftal na zijn blessure. Ook de komende interlandperiode is de linksback er niet bij. “Ik heb met de bondscoach gesproken. Hij heeft me uitgelegd waarom ik er niet bij zit en wat ik nog moet verbeteren. Het is aan mij dan de taak om dat te doen in de komende periode”, zegt Wijndal over zijn onderonsje met Louis van Gaal, in gesprek met RTV Noord-Holland.

De captain van de Alkmaarders begreep Van Gaal en diens uitleg wel. “Ja, zeker wel. Wat voor punten dat zijn? Dat is tussen mij en de bondscoach. Ik moet er gewoon voor zorgen dat ik eraan ga werken.” De elfvoudig international is in ieder geval wel blij dat Van Gaal de moeite nam om persoonlijk contact op te nemen; hij heeft hem dus zeker op de korrel. “Ja. Het was al mooi voor me dat ik bij de voorselectie zat. Nu is het aan mij om er weer zo snel mogelijk bij te komen.” In Oranje moet Wijndal voor nu nog Tyrell Malacia (Feyenoord) en ‘gelegenheidslinksback’ Daley Blind (Ajax) voor zich dulden.

Drama in de Kuip

Over de late nederlaag (92ste minuut door Cyriel Dessers) zei Wijndal al op ESPN: “Als je niet scoort, dan moet je gewoon de nul houden. Natuurlijk hebben we de eerste helft veel kansen onnodig weggegeven, door onze eigen fouten. In de tweede helft had ik het gevoel dat we wat meer de controle hadden en wij de grote kansen kregen. Als je ze dan niet afmaakt, dan moet je zorgen dat je hem niet meer tegen krijgt en helemaal niet zo laat in de wedstrijd nog..”

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou jij Wijndal wel opgeroepen hebben?

  • Ja
  • Nee
130+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie