‘Bizarre oplossing tegen supportersgeweld op tribune’

Foto: ‘Bizarre oplossing tegen supportersgeweld op tribune’

De laatste weken is de hoeveelheid voetbalagressie op de tribune weer niet bij te benen. Columniste Annemarie van Gaal denkt dat een minimale hoeveelheid vrouwen op de tribune oplossing zou kunnen bieden, zo schrijft ze in De Telegraaf.

Van Gaal somt op hoe voetbalgeweld miljarden euro’s kost, alleen al aan politie-inzet. “Zowel demissionair minister Ferdinand Grapperhaus als Paul Depla, de burgemeester van Breda, heeft vorige week met fikse taal gepleit voor hardere acties en strengere handhaving. Maar ook die handhaving kost weer bakken met geld. Burgemeesters kunnen tijdelijke verboden opleggen zodat de hooligans drie uur voor de wedstrijd tot drie uur na de wedstrijd niet in de buurt van het stadion mogen komen en via de rechters kunnen hooligans een levenslang stadionverbod krijgen. Maar het consequent handhaven van deze maatregelen is een kostbare aangelegenheid.”

“Minister Grapperhaus is het zat en wil in de toekomst de schade gaan verhalen op de hooligans. Ik wens hem veel succes. Andere ideeën zijn om voetbalwedstrijden zonder publiek te spelen of om hele supportersvakken leeg te laten. De redenering is dat minder publiek ook minder relschoppers betekent en dus minder ellende.” Van Gaal denkt dus aan een vrouwenquota op de tribune. “Misschien is er simpelweg te veel testosteron, niet alleen in de bestuurskamer maar ook in de supportersvakken in het stadion.”

‘Minder testosteron, minder geweld’

De columniste besluit: “Als we met zijn allen overtuigd zijn dat een goede mix tussen mannen en vrouwen betere resultaten, betere sfeer en betere besluiten oplevert, waarom zouden we dan geen quotum invoeren voor de supportersvakken? Stel dat voor alle supportersvakken de kaartjes worden verkocht met een quotum van minimaal 30% voor vrouwen? Er zijn genoeg vrouwen te vinden die het leuk vinden om naar een voetbalwedstrijd te gaan, zeker als er niet alleen mannen, maar ook meer vrouwen in het vak zitten. Met een flink aantal vrouwen in ieder supportersvak krijgt het testosteron niet meer de overhand en wordt nodeloze agressie ingeperkt. Geen idee of het een goede oplossing is, maar het is het proberen waard toch?”

Gokken op de Eredivisie? Dat kan, bij bet365!

Een vrouwenquota zal helpen

  • Eens
  • Oneens
286+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

14:34
0+
“Weghorst, het is natuurlijk een en al theater”
14:20
3+
Bosz wekt verbijstering: “De boosheid is sterker”
14:01
1786+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
13:48
106+
‘Iedere liplezer kon zien wat Brobbey riep tijdens Ajax – Groningen’
13:34
40+
Farioli hoopt dat Ajax spoedig akkoord bereikt met verdediger
13:17
32+
‘Bosz maakt zichzelf belachelijk met persoonlijke ruzie’
13:00
12752+
Engelse media gaan helemaal los over Van Dijk
12:47
193+
‘Farioli neemt drastisch Weghorst-besluit’
12:33
76+
‘Feyenoord is los zand’
12:17
26+
Afellay prijst Twente-uitblinker: “Zeker niet zijn plafond”
12:00
177+
Feyenoord-fluiters moeten zich kapot schamen
11:45
233+
‘TV-zender blokkeert Vandaag Inside-drietal’
11:30
61+
Perez trekt pijnlijke conclusie over PSV-toptalent
11:15
141+
‘Keihard PSV-signaal voor Peter Bosz’
10:58
217+
”Ajax-amateur’ uit basis gezet’
10:43
71+
ESPN-analisten lyrisch over ‘fantastische’ Feyenoord-uitblinker
10:28
108+
‘Ten Hag-ontslag is onvermijdelijk’
10:13
55+
Verbazing om ‘onderbelaste’ Eredivisie-spelers
10:00
267+
De potentiële opvolgers van Erik Ten Hag bij Manchester United
09:56
172+
Van Hanegem laakt zwak Ajax: “Echt om te huilen”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie