KNVB broedt op plan: ‘Want dit moet echt stoppen’

Foto: KNVB broedt op plan: ‘Want dit moet echt stoppen’

Vanwege het oplaaiende supportersgeweld op de tribune (maar ook buíten het stadion) broedt de KNVB op ingrepen. Er moet een plan komen om het aantal incidenten flink terug te krijgen. Afgelopen weekend waren er de rellen in Enschede, vuurwerk van Utrecht-fans in het Vitesse-vak en voorwerpen die Feyenoord-fans hun eigen veld opgooiden tegen AZ.

“Samen met de clubs, het ministerie van Justitie & Veiligheid en andere stakeholders kijken we welke extra maatregelen mogelijk zijn”, verduidelijkt een woordvoerder van de KNVB vandaag in het Algemeen Dagblad. “Want de huidige reeks van incidenten moet stoppen. Dit plan wordt ergens volgende week bekendgemaakt.”

Het tijdelijk stilleggen van wedstrijden is volgens de KNVB dweilen met de kraan open. “Als er vuurwerk of andere zaken op het veld worden gegooid, moet de stadionspeaker het publiek waarschuwen en wordt het spel stilgelegd. Dit omdat het vooral om de veiligheid van de spelers gaat: je kunt uiteraard niet doorspelen als er blikjes of vuurwerk naar je worden gegooid. Hoe vervelend zo’n noodgedwongen pauze ook is, dat zal iedereen snappen.”

Vrouwenquota?

Columniste Annemarie van Gaal pleitte in De Telegraaf al voor een ‘vrouwenquota’ op de tribune bij Eredivisiewedstrijden. “Als we met zijn allen overtuigd zijn dat een goede mix tussen mannen en vrouwen betere resultaten, betere sfeer en betere besluiten oplevert, waarom zouden we dan geen quotum invoeren voor de supportersvakken? Stel dat voor alle supportersvakken de kaartjes worden verkocht met een quotum van minimaal 30% voor vrouwen? Er zijn genoeg vrouwen te vinden die het leuk vinden om naar een voetbalwedstrijd te gaan, zeker als er niet alleen mannen, maar ook meer vrouwen in het vak zitten. Met een flink aantal vrouwen in ieder supportersvak krijgt het testosteron niet meer de overhand en wordt nodeloze agressie ingeperkt. Geen idee of het een goede oplossing is, maar het is het proberen waard toch?”

Lege uitvakken?



Minister van Veiligheid en Justitie Ferd Grapperhaus kondigde al aan dat hij zich spoedig gaat beraden over maatregelen. Het weren van uitsupporters is een serieuze optie. “Ik denk dat de sfeer er niet minder op wordt”, zei Valentijn Driessen daar al over.

De beste quoteringen op Eredivisiewedstrijden scoor je bij bet365!

Denk jij dat er echt keiharde maatregelen gaan volgen?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Dat zal wel meevallen
86+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie