‘Velen dachten dat het voor mij ook afgelopen was’

Foto: ‘Velen dachten dat het voor mij ook afgelopen was’

Afgelopen zomer had Micky van de Ven de clubs voor het uitkiezen. Hij ging uiteindelijk voor VfL Wolfsburg, waar Mark van Bommel toen trainer was. Inmiddels is laatstgenoemde ontslagen wegens tegenvallende resultaten. Toch mocht Van de Ven afgelopen weekend debuteren; als invaller, een half uurtje tegen FC Augsburg.

“Tijd om te genieten was er niet echt”, vertelt de van FC Volendam overgekomen mandekker aan de NOS. “Ik moest meteen een corner verdedigen. Maar aan het einde van de wedstrijd kwam de trots wel en kon ik even naar de tribune kijken. Het bezinkt bij mij vaak niet helemaal. Dan zeggen vrienden tegen mij: ‘Hey Mick, je komt van de Keuken Kampioen Divisie en hebt dit weekend gewoon Bundesliga gespeeld!’ Dan zeg ik: Oh ja, dat klopt wel ja..”

Mede dankzij Van Bommel koos Van de Ven voor Wolfsburg, en niet voor bijvoorbeeld Feyenoord of PSV. “Het was ook lekker dat hij Nederlands sprak: als ik er even niet uitkwam, kon ik het gewoon in het Nederlands vragen. En hij kende het Nederlandse voetbal natuurlijk.”

Exit Van Bommel

“Maar toen hij ontslagen werd, was dat voor mij ook de eerste keer. Ik opende de appgroep en zag een bericht dat hij ontslagen was. Ik heb hem nog een appje gestuurd en daar reageerde hij goed op. Veel mensen maakten zich zorgen om mij en dachten dat het voor mij dan ook wel afgelopen zou zijn. Maar dat is gelukkig niet zo”, aldus Van de Ven tot slot.

Gaat Wolfsburg winnen van Arminia Bielefeld? bet365 verdubbelt bijna je inzet!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Micky van de Ven (@mickyvdven)

Gaat Van de Ven uitgroeien tot vaste bassispeler in het eerste van Wolfsburg?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet..
95+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie