‘Voor spelers een wereldgozer, voor clubs een enorme eikel’

Foto: ‘Voor spelers een wereldgozer, voor clubs een enorme eikel’

Hij is misschien wel de meest bevreesde persoon in de voetbalwereld: superzaakwaarnemer Mino Raiola. Michel Kreek en Bryan Roy, die als speler beiden dankzij Raiola al vroeg vertrokken vanuit Nederland naar Italië, zijn echter lyrisch over hem.

Kreek vertrok in 1992 bij Ajax richting Padova, nadat de club de voorkeur gaf aan Edgar Davids. “Rob Jansen was toen mijn zaakwaarnemer en Mino was de vertaler voor alles. Vanaf het moment dat ik naar Padova ging, was Mino degene die me hielp een huis en een auto te vinden en een bankrekening te openen. Alles omdat hij de taal sprak. Hij was er drie weken lang non-stop, wat me erg heeft geholpen in die tijd”, vertelt Kreek aan Sky Sports.

“Hij kon alles regelen. Toen ik mijn contract tekende was er bijvoorbeeld geen auto inbegrepen. In twee dagen had hij een auto voor me van een persoonlijke sponsor. Sommige dingen deed hij gewoon. Hij was niet verplicht het te doen, maar hij deed het gewoon. Voor de spelers is Mino een wereldgozer, omdat hij ze helpt de beste contracten in de wacht te slepen. Maar voor clubs is hij een enorme eikel.”

Bryan Roy

Bryan Roy tekende in dezelfde zomer als Kreek bij Foggia. “Raiola ging mee naar binnen terwijl de trainer zijn praatje hield! Hij stond gewoon naast trainer Zdenek Zeman de eerste paar weken om me te coachen. Het was prachtig. Het was fenomenaal. We hadden een erg goede vriendschap. (…) De eerste paar maanden in Foggia hadden we (Raiola en Roy, red.) een kamer naast elkaar in Hotel Cicolella. Toen ik een appartement vond, hielp hij me met alles. Met het vinden van de juiste spullen, alles. Hij hielp me zelfs met verven.”

De beste quoteringen vind je bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Raiola is gewoon een topper in zijn vak

  • Eens
  • Oneens
137+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie