Van Hanegem sommeert PSV’er: “Wegwezen, man!”

Foto: Van Hanegem sommeert PSV’er: “Wegwezen, man!”

Willem van Hanegem heeft zich in de afgelopen maanden al vaker kritisch uitgelaten over Roger Schmidt. De oud-international begrijpt dan ook niet dat PSV langer met de Duitse coach door wil, want waar is dat nou op gebaseerd?

Volgens De Kromme is Schmidt schuldig aan de teleurstellende resultaten, alsook aan de volle lappenmand in Eindhoven. “Luister, als je logisch nadenkt: dit bestaat niet. Hij geeft zelf ook geen antwoord op die vraag hè. Allemaal hebben ze van die schriftgeleerden met hun data. De een na de ander valt ondersteboven. Die kan 60 minuten spelen, die 50 minuten, die 25 minuten. En iedereen is geblesseerd bij ze!”

Van Hanegem vervolgt, op ESPN: “Had je gewoon met z’n allen getraind, dan was er niemand geblesseerd. Dit is toch te gek voor woorden? Als je logisch denkt, dan denk je: nou, kom op, dit kan niet. Neem al die schriftgeleerden maar mee naar Duitsland, wegwezen man.” De oud-topvoetballer vindt dat ‘het blote oog leidend moet zijn’, met data slechts ter ondersteuning. “Daar gaat het toch om, of niet? Als je zit te kijken dan zie je toch of iemand vermoeid raakt of niet. Daar heb je toch geen apparatuur bij nodig, of wel?”

‘Eigenwijs’

Ook de eigenwijsheid van Schmidt stoort Van Hanegem. “Als wij zeggen: ‘Het is hopeloos.’ Dan zegt hij: ‘Dit is een van onze beste wedstrijden.’ En als er een speler drie keer ondersteboven valt dan zegt hij: ‘Ja, hij kan het makkelijk aan. Die heeft echt een conditie, verschrikkelijk goed.’ Hij zegt precies elke keer het tegenovergestelde. Dus ik begrijp het niet. Al geven ze hem een contract voor tien jaar, dat zal mij een zorg zijn. Alleen moeten ze dan ook wel heel veel spelers kopen.”

Wint PSV van Vitesse? Dan kan jíj 140 euro winnen, met 100 euro inzet bij bet365!

Eens met Willem?

  • Ja
  • Nee
280+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie