‘Opvolger Van Gaal bij Oranje dient zich al aan’

Foto: ‘Opvolger Van Gaal bij Oranje dient zich al aan’

Voorlopig blijft Louis van Gaal nog wel even aan het roer staan bij het Nederlands elftal, vanuit een rolstoel of niet. Maar mocht de KNVB straks na het WK 2022 op zoek moeten/willen naar een nieuwe bondscoach, kan het altijd een poging wagen bij Peter Bosz.

Bosz, tegenwoordig trainer van Olympique Lyon in Frankrijk, wordt eigenlijk al jarenlang aan de job van nationale keuzeheer gelinkt. “Daar ben ik helemaal niet mee bezig. Ik heb het goed naar mijn zin. Dit is een grote club met een geweldige achterban, goede spelers en een goede staf. Dus ik vind het niet gepast daar nu op te reageren. Dat is niet opportuun”, reageert Bosz in gesprek met Voetbal International.

‘Iedere Nederlandse trainer trots als hij wordt gevraagd voor bondscoachschap’

“Maar los van de actuele situatie: iedere Nederlandse trainer is trots als hij wordt gevraagd om bondscoach te worden. De situatie moet ook net zo uitkomen. Of ze moeten er op tijd met je over babbelen. Het is mij twee keer gevraagd, maar toen zat ik vast bij een club.” De oud-trainer van Ajax zou er dus zeker voor open staan.

De KNVB benaderde hem al eens toen-ie net begonnen was bij Borussia Dortmund, en later nog eens toen hij bij Bayer Leverkusen werkte. Vervolgens werd het toch Frank de Boer. “Toen werd alleen gevraagd of ik beschikbaar was. Ze hadden moeten vragen: Wil je bondscoach worden? Dan had ik ze kunnen vragen contact op te nemen met Leverkusen en misschien waren ze er dan uitgekomen.” Met Lyon staat Bosz na dertien speelrondes teleurstellend zevende in de Ligue 1.

Wordt Bosz toch nog kampioen met Lyon? Win 410 eu met een tientje inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zou jij Bosz graag als opvolger van Van Gaal zien?

  • Ja
  • Nee
1918+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie