Herdenking Maradona nu al verpest door schandalen

Foto: Herdenking Maradona nu al verpest door schandalen

Aanstaande donderdag gaat men in Argentinië groots uitpakken met het herdenken van Diego Armando Maradona, die dan precies een jaar geleden op zestigjarige leeftijd overleed aan een hartinfarct. Maar al in de week vóór dat moment wordt er een gitzwarte schaduw overheen geworpen, door nieuwe beschuldigingen aan het adres van wijlen Pluisje.

Na het overlijden van Maradona kwamen tienduizenden Argentijnen al naar Casa Rosada, het presidentiële paleis, waar toen de kist met het lichaam van de voetballegende lag. Maar vanaf dat moment is er bijna alleen nog maar negatief nieuws over zijn voormalige leven naar buiten gekomen. Een paar dagen geleden werd er wel nog een gedenksteen in de geboorteplaats van Maradona onthuld. “Maradona was voor ons altijd een zinnebeeld van vreugde en geluk”, zei afgevaardigde en initiatiefnemer Daniel del Sol.

De Telegraaf schrijft nu echter: “Maar de herdenking van de op 25 november 2020 op zestigjarige leeftijd overleden Argentijn dreigt overschaduwd te worden door een nieuw schandaal in een reeks van aantijgingen. Ditmaal betreft het de beschuldiging van mensenhandel. Een aantal handlangers van Maradona zou diens destijds minderjarige minnares zonder toestemming van haar ouders van Cuba naar Argentinië hebben gebracht. Mavys Álvarez, 37 inmiddels, verklaarde in een interview met webportal ’Infobae’ verkracht en geslagen te zijn door Maradona die haar bovendien tot een borstvergroting zou hebben gedwongen en hebben aangespoord tot drugsgebruik.”

Ruziën om erfenis en schuld aan overlijden

Ondertussen wordt er ook nog altijd door nabestaanden gevochten om de erfenis. Zelfs via juridische wegen. En dan is er ook nog het geruzie over wie er schuldig zou zijn aan het overlijden van de voormalig wereldspeler. “Daarbij beschuldigt de openbaar aanklager Maradona’s lijfarts Leopoldo Luque, psychiater Agustina Cosachov en een aantal verpleegkundigen van doodslag. Zij zouden hebben geweten hoe slecht de gezondheid van de oud-voetballer was en hem aan zijn lot hebben overgelaten. De aanklager stelt dat Maradona er weliswaar een excessieve levensstijl op nahield, drugs gebruikte en last had van overgewicht, maar mits goed begeleid nog had kunnen leven”, schrijft De Telegraaf. Dochter Giannina liet onlangs al via Instagram van zich horen: “Er moet gerechtigheid komen voor zijn plotselinge dood. We kunnen niet doorgaan alsof er niets gebeurd is..”

Wint Boca Juniors in de ‘Week van Maradona’ van Sarmiento? 1.33x je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Gianinna Maradona ? (@giamaradona)

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie