Van Gaal onder vuur na uitspraak over Peter R. De Vries

Foto: Van Gaal onder vuur na uitspraak over Peter R. De Vries

Louis van Gaal ontweek in de afgelopen dagen op alle mogelijke manieren kritische vragen over de arbeidersomstandigheden in WK-land Qatar. Op gegeven moment wees hij zelfs nog even naar de moord op ‘goede vriend’ Peter R. De Vries, die ‘hem óók heel veel heeft gedaan’.

“Wat moet je daarover zeggen? Ik weet wel dat het misschien onvergelijkbaar is, maar ik heb daar ook heel veel moeite mee gehad”, zei Van Gaal. Bram Moskowicz hoorde het met stijgende verbazing aan, als gast in de studio bij Veronica Inside gisteravond. “De vergelijking die Van Gaal maakt, van het land waar de mensenrechten worden geschonden naar de moord op Peter R. de Vries… Ik probeer helder te denken, maar ik kan die stap niet maken. Alsof dat betekent dat we in Nederland ook onze mond moeten opendoen, omdat er mensen worden vermoord in Nederland. Ja, dat weten we”, stelt Moscowicz.

Driessen en Derksen gaan ook los

Valentijn Driessen en Johan Derksen ergeren zich aan het feit dat Van Gaal zijn mond vol had over Mark Rutte en het coronabeleid, maar dat hij plots vindt dat ‘een bondscoach zich niet over politiek moet uitlaten’ zodra Qatar wordt aangesneden. Derksen: “Als ik speler was en ik hoor mijn trainer dit allemaal zeggen, dan zou ik zeggen: ‘Moet je luisteren: ik ben jouw speler en we kunnen best over voetbal discussiëren, maar als ik een afwijkende politieke mening heb, heb ik de vrijheid om daar wat over te zeggen, hoor. Daar heb jij geen flikker over te vertellen, Van Gaal.’”

“Dat realiseert Van Gaal zich niet, maar hij voelt zich zo groot, dat hij denkt te kunnen zeggen dat ze allemaal hun mond moeten houden over politiek. De spelers zijn allemaal krachteloze slappelingen”, aldus Derksen tot slot in VI.

Wint Oranje het WK? 17x je inleg bij bet365!

Eens met Moscowicz?

  • Ja
  • Nee
805+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie