Moscowicz laat zich uit over zaak Rai Vloet

Foto: Moscowicz laat zich uit over zaak Rai Vloet

Voormalig advocaat Bram Moscowicz was gisteren te gast in Veronica Inside, waar hij onder meer zijn visie gaf op de zaken rond Quincy Promes en Rai Vloet. Wat hij over eerstgenoemde zei, lees je hier.

Over Vloet zegt Moscowicz verder dat er een straf van twaalf tot 24 maanden celstraf dreigt, mocht de middenvelder schuldig bevonden worden aan het zware auto-ongeluk vorige week op de A4 waarbij een vierjarig jongetje om het leven kwam. Het is nog niet bewezen dat Vloet degene was die achter het stuur zat, onder invloed, maar die geluiden klinken wel steeds harder.

‘Jaar of twee jaar gevangenis’

“Áls het zo is dat hij gereden heeft en ook nog onder invloed, schat ik in dat de problemen groot zijn. Dat zijn strafverzwarende omstandigheden”, zegt Moscowicz. “Ik vind dat daar relatief lage straffen op staan, dat heeft te maken met de verkeerswetgeving. Er wordt vanuit gegaan dat er geen opzet is. Maar het ziet er niet best uit. Nogmaals, we weten niet of het waar is. Als het klopt, kan hij tussen de 12 en 24 maanden krijgen.”

Uit onderzoek van De Telegraaf is gebleken dat de andere man in de auto die het ongeluk veroorzaakte, een speler van VV Una, aan zijn vrienden heeft verteld dat hij níét degene achter het stuur was, ook al had hij zelf géén drank op, en de bestuurder wél. De politie heeft al aangegeven inmiddels te weten wie de auto bestuurde, maar brengt dat vanwege de privacywetgeving niet naar buiten.

0 Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie