‘Ten Hag verkoopt onzin over Ajax-sterspeler’

Foto: ‘Ten Hag verkoopt onzin over Ajax-sterspeler’

Met twee spreekwoordelijke vingers in de neus won Ajax met 0-5 bij RKC gisteren. Eén van de smaakmakers in Waalwijk was, niet voor het eerst dit seizoen, flankflitser Antony. En dat deed coach Erik ten Hag vreugd, want hij had de Braziliaan het ook al wel eens zien laten afweten in duels met kleinere duimpjes.

Ten Hag zei bij ESPN: “Hij moet niet alleen aan staan in hele grote wedstrijden, maar ook in dit soort wedstrijden. Dat is weleens anders geweest, maar dat geldt voor meerdere spelers. Ze moeten gewoon iedere wedstrijd leveren. Het kan niet zo zijn dat hij het alleen laat zien in de Champions League en tegen PSV. Hij moet het in andere wedstrijden ook laten zien. Hij wordt ook niet voor de helft betaald.” Maar Pierre van Hooijdonk zegt in Studio Voetbal dat Ten Hag daarmee ‘onzin verkocht’. “Dat vind ik een beetje onzin. Ten Hag is toch zelf ook voetballer geweest? Dan weet je toch dat het niet altijd top kan zijn?”

Over Antony is Pi-Air verder lyrisch. “De gekkigheid van het voetbal maakt hij functioneel. Het is niet alleen maar een showmannetje.” Ibrahim Afellay vult aan: “Normaal gesproken kom je hiervoor naar het stadion, maar gelukkig wordt er nog voetbal op tv uitgezonden, zodat je hiervan kunt genieten. Dit soort spelers is een lust voor het oog.”

‘Ajax swingde als vanouds’

“Als back word je daar gek van. Want die lob, dat kan helemaal niet eigenlijk”, weet Rafael van der Vaart verder. En Afellay besluit over Ajax an sich: “Ajax was weer als vanouds, het swingde aan alle kanten. RKC heeft ook geprobeerd met veel mensen te verdedigen, maar in deze vorm speelt Ajax iedereen aan gort. Antony was weer eens de man van de wedstrijd. De vastigheden aan de zijkanten – Blind met Tadic en Antony met Mazraoui – daar zit zoveel voetbal in. Daar geniet je van.”

Wint Ajax de Champions League? De odd bij bet365 is 21.00!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Antony is nu al absolute wereldklasse

  • Eens
  • Dat nog niet
252+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie