Go Ahead Eagles verrast Willem II

De laatste wedstrijd van de Eredivisie-zaterdagavond is enigszins verrassend in een 0-1 zege voor Go Ahead Eagles geëindigd. Willem II had de bal in Tilburg en schoot het vaakst op doel, toch gingen de mannen van oefenmeester Kees van Wonderen er met de drie punten vandoor.

Willem II begon behoorlijk goed aan het huidige seizoen, maar daar is al een tijdje weinig meer van over. Aan de laatste zes duels hielden de Tilburgers maar twee punten over en dus zei coach Fred Grim: “Het wordt tijd dat we weer punten gaan pakken. Voor het team en voor het vertrouwen is winnen het medicijn.”

Gifbeker

De thuisploeg had aanvankelijk het beste van het spel tegen Go Ahead en kreeg ook de meeste kansen (Derrick Köhn raakte bijvoorbeeld de paal), maar aan het begin van de tweede helft waren het de gasten die desondanks op voorsprong kwamen. Martijn Berden legde de bal opzij, waarna Boyd Lucassen doelman Timon Wellenreuther versloeg met een schuiver.

In de tweede helft ging Willem II nadrukkelijk op zoek naar de gelijkmaker, maar de verdediging van Go Ahead bleef behoorlijk gemakkelijk op de been… Het lukte de thuisploeg dan ook niet meer om een puntje uit het vuur te slepen.

Door de knappe uitoverwinning staat Go Ahead Eagles nu achtste in de Eredivisie, waar Willem II bezig is met een ongekende vrije val: de mannen van Grim staan inmiddels tiende…

Scoreverloop: 0-1 (47′) B. Lucassen

Inzetten op wedstrijden van Willem II en/of Go Ahead Eagles doe je bij bet365!