PSV naar Conference League na ellendige avond

Het bezoek aan Real Sociedad is voor PSV uitgelopen op een nachtmerrie. De Eindhovenaren moeten door de 3-0 nederlaag genoegen nemen met een plek in de Conference League, maar bovendien raakte het Noni Madueke (hamstring) en Ibrahim Sangaré (rood) kwijt.

PSV had in Baskenland voldoende aan een gelijkspel. Sociedad moest dus scoren om overwintering in de Europa League veilig te stellen, maar desondanks besloot de La Liga-formatie niet vol op de aanval te spelen. Toch ontstonden er verschillende kansen voor de thuisploeg. Doelman Joël Drommel redde uitstekend op pogingen van Robin Le Normand en Alexander Isak (ex-Willem II).

De Eindhovenaren stelden daar een aantal goede mogelijkheden tegenover. Bruma dacht voor de 0-1 te zorgen, maar zijn schot teisterde de lat. Daarnaast zorgden Cody Gakpo, Philipp Mwene en Olivier Boscagli voor dreiging namens PSV. Zij scoorden niet en dus leek de eerste helft zonder doelpunten te eindigen in het Estadio Anoeta.

Vlak voor rust ging het echter mis voor PSV. Mwene probeerde een uithaal van Adnan Januzaj te blokken, maar daarbij kwam de bal op zijn arm terecht. Volgens scheidsrechter Felix Zwayer, die afgelopen weekend nog in opspraak raakte na het Bundesliga-duel tussen Borussia Dortmund en Bayern München, deed hij dat onreglementair. Mikel Oyarzabal benutte de penalty dankbaar: 0-1.

Ellendige tweede helft

Na rust werd PSV dus gedwongen om op zoek te gaan naar een doelpunt. Trainer Roger Schmidt zag zijn elftal na een kwartier nog nauwelijks dreigend worden en dus besloot hij in te grijpen door Noni Madueke en Carlos Vinícius te brengen. Kort daarna ging het hopeloos mis. Erick Gutiérrez verspeelde de bal, waardoor opnieuw Oyarzabal de mogelijkheid kreeg om te scoren en dat deed de Sociedad-ster ook: 2-0.

De ellende voor PSV stapelde zich daarna op. Vijf minuten na zijn invalbeurt viel Madueke uit met wéér een hamstringblessure, waardoor de ellende zich blijft opstapelen voor hem. Tot overmaat van ramp kreeg Sangaré ook nog zijn tweede gele kaart. Ook maakte Alexander Sörloth (ex-FC Groningen) diep in extra tijd nog de 3-0 middels een goede individuele actie en een dito uithaal.

Scoreverloop: 1-0 (43′) Mikel Oyarzabal (strafschop), 2-0 (63′) Mikel Oyarzabal, 3-0 (90′) Alexander Sörloth

Wint PSV bij NEC? Win 1.36 keer je inleg bij bet365!