AZ’er wil oude liefde Ajax pijn doen en ‘flinke stap zetten’

Foto: AZ’er wil oude liefde Ajax pijn doen en ‘flinke stap zetten’

Jarenlang speelde hij bij Ajax, met name in de jeugdopleiding, maar zondag staat Dani de Wit als onderdeel van AZ juist lijnrecht tegenover de Amsterdammers. Hij is dan ook extra gebrand op een stuntzege in de JC Arena.

“Ja, ik kijk heel plezierig terug op mijn periode in Amsterdam. Ik heb er dertien jaar gespeeld, een mooie tijd gehad. Maar nu speel ik bij AZ, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Dus het is aan ons om Ajax te verslaan. We weten allemaal hoe we er inzaten, met drie keer een gelijkspel. Dat is te veel en dat kan niet als je AZ bent. We hebben nu met drie zeges de goede lijn te pakken, dat zie je ook aan de ranglijst. Het rechterrijtje is niet waar AZ thuishoort. En we willen nog verder klimmen, die stap kunnen we zondag ook weer zetten”, vertelt De Wit op AZ TV.

De Alkmaarders staan momenteel achtste, maar de top-vier blijft het doel. Scoren tegen Ajax wordt nog een hele klus; tot dusver slikte de koploper pas twee tegendoelpunten in de Eredivisie. “Ja, het is een flinke uitdaging. We weten allemaal waar we weer staan. Ik weet niet hoe het krachtsverschil is tussen beide teams. We weten dat Ajax een heel goede ploeg heeft die ook dit jaar weer goed presteert. Maar we weten ook wat wij kunnen, alleen laten we dat niet elke wedstrijd zien. Dat moet zondag wel, dan kunnen we het ze zeker lastig maken.”

Van Ajax naar AZ

De Wit trok vlak voor de start van het seizoen 2019/2020 van Ajax naar AZ, omdat hij in de hoofdstad amper speelminuten mocht maken. In het AFAS Stadion knokte De Wit zich na een mindere periode inclusief blessureleed terug in de basis van coach Pascal Jansen.

Odds bij bet365: winst Ajax 1.22, gelijkspel 7.00, winst AZ 11.00

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

AZ is kansloos tegen Ajax

  • Eens
  • Oneens
101+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie