Ajax gooit koppositie te grabbel met pijnlijke nederlaag

Foto: Ajax gooit koppositie te grabbel met pijnlijke nederlaag

De laatste weken was het, ook niet geheel onterecht, hosanna in Amsterdam vanwege de goede prestaties van Ajax. In de Eredivisie verloopt het echter een stuk stroever dan in Europees verband: vandaag liepen de mannen van Erik ten Hag voor de vijfde keer dit seizoen tegen puntenverlies aan. AZ was met 1-2 te sterk.

Bij Ajax stond vandaag Devyne Rensch in de basis omdat Noussair Mazraoui ontbrak door blessureleed. Een flinke downgrade, zo werd vandaag in de Johan Cruijff Arena pijnlijk duidelijk. In de eerste helft had Ajax wel het balbezit, maar ging het zonder ook maar één poging tussen de palen de kleedkamers in voor de rust. Dat was al ruim twee jaar lang niet meer gebeurd bij Ajax.

En gelijk na de theepauze deelde juist AZ de eerste dreun uit; Yukinari Sugawara ontsnapte aan buitenspel en wist via de billen van Fredrik Midtsjo spits Vangelis Pavlidis, die een plaag voor de tegenstander was vandaag, te bereiken: de Griek schoot van dichtbij overtuigend binnen, 0-1.

Zinderende tweede helft

Na de openingstreffer kreeg met name Sebastién Haller al snel de kans om gelijk te maken, maar van hooguit drie meter afstand wist hij een voorzet niet langs doelman Peter Vindahl Jensen te koppen. Een kwartier voor tijd schoot de Ivoriaan alsnog de bordjes in evenwicht, op aangeven van Dusan Tadic, en daarna ging Ajax volop vooruit in de jacht op de winnende treffer.

Het resulteerde echter juist in het tegenovergestelde: na een knappe aanval via Jesper Karlsson en uitblinker Owen WIjndal, die naar voren stoomde met Antony in zijn broekzak, tikte Zakaria Aboukhlal vijf minuten voor tijd de 1-2 binnen. In de blessuretijd werd een goal van invaller Perr Schuurs nog afgekeurd door de VAR, wegens buitenspel van Haller.

PSV vanavond koploper?

Door de nederlaag moet Ajax vrezen dat PSV vanavond over hen heen wipt op de ranglijst; de Eindhovenaren gaan om 20:00 uur op bezoek bij NEC. AZ staat nog altijd achtste, maar is duidelijk bezig aan een knappe opmars.

Wint PSV vanavond van NEC, en pakt het de koppositie? De odd is 1.36!

Terechte zege van AZ?

  • Ja, vind ik wel
  • Nee, eigenlijk niet
132+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie