TRANSFERUURTJE: Transfers Wijnaldum en Ronaldo, Feyenoord stunt

Foto: TRANSFERUURTJE: Transfers Wijnaldum en Ronaldo, Feyenoord stunt

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Marcel Brands werd begin deze maand uitgezwaaid door Everton, dat niet met de technisch directeur door wilde vanwege de teleurstellende sportieve prestaties. Mogelijk is de volgende klus van de beleidsbepaler wel weer in Nederland. Volgens het doorgaans goed geïnformeerde Feyenoord Transfermarkt heeft Feyenoord namelijk een oogje op Brands. De Rotterdammers zouden hem binnen willen halen als de gesprekken over contractverlenging met de huidige td, Frank Arnesen, niets opleveren.

Tot en met het wereldkampioenschap van 2022 staat Louis van Gaal voor de groep bij het Nederlands elftal als bondscoach, maar daarna zal de KNVB een opvolger aan moeten stellen. Wordt dat misschien Manchester City-oefenmeester Josep Guardiola? Het managementkantoor SEG gaat een ‘bijzondere’ samenwerking sluiten met voetbalagent Pere Guardiola, de broer (en tevens zaakwaarnemer) van de coach van The Citizens, zo kondigt De Telegraaf op maandagochtend aan. Wie weet opent het een deur voor de Nederlandse voetbalbond.

Ajax en Feyenoord nemen het komend weekend tegen elkaar op in De Klassieker, maar niet alleen op het veld zijn de twee elkaars concurrent. Nu zouden ze namelijk ook met elkaar clashen op de transfermarkt, en wel om de komst van Khayon Edwards. Edwards is een achttienjarige centrumspits die uitkomt voor Arsenal Onder 18. Na elf wedstrijden in de Britse beloftencompetitie loopt hij één-op-één. Naast Ajax en Feyenoord zouden ook Aston Villa, Brighton & Hove Albion, Newcastle United, Bayer Leverkusen, Hertha BSC, VfL Bochum en RB Leipzig hem op het oog zouden hebben.

Buitenland:

Georginio Wijnaldum dreigt Paris Saint-Germain al na een half seizoen te verlaten. De middenvelder is op dit moment niet gelukkig over zijn rol in de Franse hoofdstad en een nieuwe optie dient zich al aan. De afgelopen dagen zijn verschillende clubs gelinkt aan Wijnaldum. Arsenal en Juventus zouden hem op de korrel hebben, maar Internazionale zou zomaar eens de meest concrete optie kunnen worden. La Gazzetta dello Sport noemt een huurtransfer naar Milaan een serieuze mogelijkheid.

En tot slot: Cristiano Ronaldo maakt na dit seizoen mogelijk een opzienbarende transfer. De Spaanse topclub Real Madrid zou overwegen om de Portugees terug te halen naar het Bernabéu. Ronaldo is dit seizoen van onschatbare waarde gebleken voor Manchester United, dat hem afgelopen zomer overnam van Juventus. Toch voelt de superster zich naar verluidt niet op zijn gemak in Manchester. De club staat op dit moment slechts vijfde in de Premier League en speelt andermaal in een bijrol in de Engelse titelstrijd.

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Zie jij Ronaldo na dit seizoen wel weeer vertrekken uit Manchester?

  • Ja, dat zie ik wel gebeuren
  • Nee, dat zie ik niet gebeuren
281+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie