Feyenoord-transfer ketste af door vraagprijs Ajax

Foto: Feyenoord-transfer ketste af door vraagprijs Ajax

Vandaag de dag staat hij bekend als ‘Mister Ajax’, met de meeste wedstrijden aller tijden achter zijn naam bij de club, maar het had niet veel gescheeld of Sjaak Swart was uitgerekend bij rivaal Feyenoord beland. Dat vertelt hij tijdens een interview van Voetbal International, waarbij ook Rinus Israël. en Jan Boskamp aan tafel zaten.

“Ik ben een keer door Feyenoord benaderd. Maar Ajax wilde drie ton”, onthult Swart, die niet weet of hij zelf die transfer wel had willen maken, als-ie de kans had gehad. “Maar ik weet wel dat ik daardoor een beter contract bij Ajax kreeg. En daar wilde ik sowieso het liefst blijven.”

Velen herinneren zich het moment waarop Swart tijdens een voetbalgala plots Hand In Hand begon te zingen nog wel. De oud-international heeft er dan ook nooit een geheim van gemaakt dat hij wel een zwak heeft voor de Rotterdamse club. “Feyenoord zonder Ajax en Ajax zonder Feyenoord, dat is niets. Weet je wat zo mooi is, wij hebben het prachtig samen”, wijst hij naar Israël en Boskamp.

Boskamp trok bijna naar Ajax

Laatstgenoemde was overigens juist nog een keer dichtbij een transfer van Feyenoord naar Ajax. “Waarom kan dat niet gewoon ook bij de supporters weer zo zijn? Je gunt elkaar het beste en als je tegenover elkaar staat, wil je winnen. Maar deze wedstrijd heb je samen. Feyenoord en Ajax horen bij elkaar. Altijd zo geweest.”

Aanstaande zondag nemen Feyenoord en Ajax het weer tegen elkaar op in een nieuwe Klassieker. De aftrap is om 14:30 uur in De Kuip, beiden beginnen met 36 punten uit de eerste zestien duels aan de clash.

De odds voor De Klassieker: winst Feyenoord 4.20 – gelijkspel 3.80 – winst Ajax 1.75

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Die rivaliteit zou van mij ook wel iets minder mogen zijn

  • Eens
  • Oneens
161+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie