Oud-Feyenoorder: ‘Heb persoonlijk weinig aan Gio gehad’

Foto: Oud-Feyenoorder: ‘Heb persoonlijk weinig aan Gio gehad’

In het seizoen 2017/2018 werd Feyenoord, toch enigszins verrassend, kampioen van Nederland. Toch was het niet voor iedere speler uit de hoofdmacht van toen individueel gezien een topjaar. Gustavo Hamer, tegenwoordig spelend bij Coventry City in Engeland, kent bijvoorbeeld mixed feelings.

Hamer debuteerde in april 2017 voor Feyenoord 1, in een Klassieker tegen Ajax. “Dirk maakte ons kampioen, voor mijn gevoel”, blikt de middenvelder terug met Voetbal International. “Voor Feyenoord heeft Van Bronckhorst het geweldig gedaan, maar ik heb persoonlijk heel weinig aan hem gehad. Gold ook voor de andere jonge spelers. Ik had meer aan Kuyt. Hij hield de groep dat seizoen echt bij elkaar, was de verbinder, de motivator.”

Later werd Hamer verhuurd aan FC Dordrecht, maar hoewel-ie het daar uitstekend deed kreeg de geboren Braziliaan nooit meer een nieuwe kans in Rotterdam. Hij vertrok dan ook al snel permanent, naar PEC Zwolle. “Technisch directeur Martin van Geel wilde me nog een keer verhuren, maar ik zag meer in een transfer naar PEC. ‘Als jij tekent bij Zwolle, hoef je zolang ik hier zit nooit meer terug te komen’, zei Van Geel. Ik bleef bij mijn keuze. Lullig afscheid dus, maar zo kan het gaan in het voetbal.”

Coventry City

Inmiddels speelt Hamer dus bij Coventry. Daarover zei hij al tegenover RTV Rijnmond: “Toeval speelt zo’n grote rol in de voetballerij. Natuurlijk heb je zelf invloed, maar er zijn maar weinig dingen die je echt in de hand hebt. Een trainer moet fan zijn van de soort voetballer die je bent, je kan een blessure krijgen of door een blessure bij een concurrent juist een kans krijgen. Je hebt een beetje geluk nodig in je carrière.”

Wint Feyenoord morgenavond in de KNVB Beker van FC Twente? De odd is liefst 1.80!

Hamer had meer kansen moeten krijgen bij Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
48+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie