Sprookjeshuwelijk Vormer en Club klapt: ‘Naar de knoppen’

Foto: Sprookjeshuwelijk Vormer en Club klapt: ‘Naar de knoppen’

Acht jaar lang was hij sterkhouder, captain en publiekslieveling, maar inmiddels stevent Ruud Vormer bij Club Brugge op een vechtscheiding af. Trainer Philippe Clement passeerde hem de voorbije weken in zijn basisformatie en kreeg het deze week daardoor flink aan de stok met de Nederlander.

De 86-voudig Belgisch international Franky Van der Elst, tevens oud-speler en assistent van Clement bij Brugge, noemt de situatie ‘onhoudbaar’. “Het is eigenlijk naar de knoppen. Wat nu nog rest, is een professionele samenwerking, waar de hartelijkheid uit verdwenen is. Vormer is zeer populair”, weet Van der Elst, in gesprek met Het Nieuwsblad.

Vormer, die in Nederland voor AZ, Roda JC en Feyenoord speelde, wordt nog altijd toegezongen in het Jan Breydel Stadion, ook als hij op de bank zit. “Voor Clement is dat vervelend, maar ik heb het gevoel dat hij daar wel mee om kan gaan. Tot het einde van het seizoen moeten ze door. Nadien hangt alles ervan af wie er nog is en wie niet. Dat weten we nu nog niet.”

Harde clinch

Afgelopen week zou Vormer nog het kantoor van Clement zijn ingestormd, uit woede om zijn reserverol. Vormer kan hierbij rekenen op de steun van teamgenoten, die de aanvoerder beschermen. “Iedereen kent zijn kwaliteiten”, stelde Charles De Ketelaere in gesprek met de reeds genoemde Belgische krant. “Ruud is nog steeds onze kapitein en een echte leider. Hij zet zich altijd in, ongeacht of hij speelt of niet. Dat is iets om respect voor te hebben.” Vormer heeft 338 wedstrijden (62 goals) achter zijn naam staan bij Club, waarmee hij vier keer kampioen van België werd in de voorbije jaren. Hij kwam in 2014 transfervrij over van Feyenoord.

Wint OH Leuven morgen van Club Brugge? Win 5.75 keer je inleg bij bet365!

Vormer vertrekt in januari al uit Brugge

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
198+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie