‘Feyenoord moet peperdure miskoop redden’

Foto: ‘Feyenoord moet peperdure miskoop redden’

In de winterstop van het seizoen 2020-2021 transfereerde Amad Diallo voor een vast bedrag van 21 miljoen euro (plus maximaal achttien miljoen aan bonussen) van Atalanta Bergamo naar Manchester United, maar bij The Red Devils speelt hij nooit. Een uitleenbeurt bij Feyenoord moet hem nu redden.

In de afgelopen zomer waren de Rotterdammers al dicht bij de komst van de Ivoriaanse vleugelspits, die nog altijd maar negentien jaar oud is. Alles was eigenlijk al in kannen en kruiken, maar opeens raakte Diallo geblesseerd bij een oefensessie op Carrington, het trainingscomplex van United. Wegens de ernst van de desbetreffende kwetsuur werd er een streep door zijn overstap gezet.

Diallo én Nelson

Technisch directeur Frank Arnesen van Feyenoord reageerde behoorlijk bedroefd: “We hebben er alles aan gedaan, het was rond, maar nu is hij zodanig geblesseerd dat hij niet kan komen. Soms is het leuk, zo’n transferwindow, en soms ook niet.” De traditionele Eredivisie-topclub sloeg zijn slag vervolgens bij Arsenal en pikte Reiss Nelson op, maar volgens het Algemeen Dagblad was het de bedoeling dat de Engelsman en de Ivoriaan allebei naar De Kuip zouden komen.

In de aankomende winterstop gaat de huidige nummer drie van de Nederlandse competitie (gelijk puntentotaal als de nummer twee Ajax, maar een slechter doelsaldo) hoogstwaarschijnlijk op herhaling. Volgens journalist Fabrizio Romano ligt Feyenoord op poleposition om Diallo alsnóg naar Rotterdam-Zuid te halen, via een huurconstructie die anderhalf jaar geldt… misschien wel met een optie tot koop, maar dat lijkt sterk gezien de som die The Red Devils voor hem betaalden.

Nu of nooit

Het Spaanse dagblad AS maakt melding van ‘verschillende geïnteresseerden’ en dus concurrentie voor Arnesen, maar een deal met Feyenoord zou wel ‘het meest voor de hand liggend’ zijn. Vervolgens is het aan Diallo om te laten zien waarom United (maximaal) ongeveer veertig miljoen euro voor hem overmaakte op de rekening van Atalanta. De hierboven genoemde krant heeft het over ‘nu of nooit’, anders dreigt hij het stempel ‘miskoop’ opgespeld te krijgen.

Arne Slot

Oefenmeester Arne Slot zei onlangs over eventuele actie op de winterse markt: “We weten allemaal dat we richting volgend seizoen, als je naar de voorhoede kijkt, iets moeten doen. Guus Til en Reiss Nelson zijn gehuurd, dan houden we nog drie spelers over. Dan zou het wellicht een goede keuze kunnen zijn, mits we geld hebben, om een speler te halen die langzaam kan wennen en er dan over een half jaar écht kan staan. Zo iemand kan ons dan in de tussentijd helpen bij blessures. Maar dat is de ideale wereld, die is er bij Feyenoord nog niet zo vaak geweest.”

Wint Feyenoord in de KNVB Beker van FC Twente? De odd is 1.70!

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Is het nu of nooit voor Diallo?

  • Vind ik wel
  • Hij is nog zo jong…
314+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

08:25
8+
‘Transferblunder voor ‘overschatte’ Weghorst’
08:10
13+
Opgeleefde Ajacied oogst lof: “Had hem bijna afgeschreven”
07:54
72+
‘Eredivisie-ramp voor Feyenoord’
07:38
128+
‘Gigantische trainersblunder Feyenoord én Ajax’
07:17
830+
‘Bliksemsnel vertrek voor Mo Ihattaren’
23:31
122+
Priske boos op persconferentie: ‘Je maakt het persoonlijk’
23:21
109+
Feyenoorder In-Beom Hwang zegt sorry
23:00
372+
‘Eredivisie is niks zonder Ajax’
22:57
23+
Barcelona ten onder na rode kaart García
22:32
308+
‘Mark van Bommel keert terug als trainer’
22:22
145+
Xabi Alonso heeft boodschap voor Feyenoord-fans
22:17
66+
‘Ongekende Santiago Giménez-blunder’
22:00
149+
‘Roer volledig om bij Ziggo Sport’
21:28
102+
Priske positief ondanks ‘donker gevoel’
21:12
324+
‘Massaontslagen binnen en buiten Feyenoord’
20:49
220+
Ziggo Sport-verslaggever blundert met Timber: “1-0 gewonnen?”
20:35
132+
Feyenoord vernederd door Bayer Leverkusen
20:31
141+
Voorbeschouwing Go Ahead Eagles – Ajax: kan Ajax verder aanhaken?
19:41
343+
‘Vernedering Feyenoord zorgt voor bliksemontslag’
19:22
387+
De Kuip is ‘oorverdovend stil’: “Crematies met meer sfeer”
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie