Eredivisie-afscheid na 556 duels: ‘Heb geen doel meer’

Foto: Eredivisie-afscheid na 556 duels: ‘Heb geen doel meer’

Met maar liefst 556 Eredivisiewedstrijden in de benen heeft coryfee Sander van Roekel vandaag bekendgemaakt dat hij per 21 december aanstaande stopt als assistent-scheidsrechter. De 47-jarige vlaggenist neemt afscheid tijdens Vitesse – PEC Zwolle. “Ik heb geen doelen meer. Het is mooi geweest”, vertelt hij op de website van de KNVB.

Van Roekel vormde jarenlang een trio met Björn Kuipers en Erwin Zeinstra. Hij vlagde onder meer bij de finales van FIFA Confederations Cup (2013), Europa League (2013 en 2018), Champions League (2014) en het afgelopen EK. Daarna stopte Kuipers al, assistent Van Roekel ging door. Tot nu, dus.

“Ik was er nog niet klaar mee. Als ik direct na het EK was gestopt, dan had ik misschien nog spijt gekregen. Je hoort vaak collega’s of voetballers praten over wat het juiste moment is om te stoppen. Dat is voor iedereen persoonlijk. Ik moest dat dus eerst zeker weten. De afgelopen weken merkte ik dat ik voor mezelf kon bepalen dat het moment was gekomen om te stoppen”, legt hij uit.



Carrière vol hoogtepunten

Naar eigene zeggen heeft Van Roekel ‘geen doelen meer over’. “Voorheen stelden we voor het begin van het seizoen altijd met elkaar onze doelen op. Dit willen we bereiken en daar werken we naartoe. Door het stoppen van Björn viel dat nu weg en dat voelde voor mij heel anders. Er was geen stip op de horizon meer om naar toe te werken.”

Ondanks alle mijlpalen was de finale van het EK 2020 afgelopen zomer zijn ultieme hoogtepunt. “Een open deur natuurlijk. Als je dan ergens zo’n finale mag leiden, dan is Wembley wel het summum. Onze familie mocht voor de finale overkomen. Mijn dochter was zelfs voor het eerst in een stadion. Tijdens de warming-up galmde dat machtige Football’s Coming Home door Wembley. Toen moest ik aan mijn dochter denken die daar tussen al die fans op de tribune zat. Goh, wat zal dat een indruk maken op zo’n meisje. Ik kreeg er tranen van in mijn ogen. Gelukkig op dat moment, want het had me tijdens de wedstrijd natuurlijk niet moeten overkomen dat ik daar aan zou gaan denken.”

Wint Vitesse bij het afscheid van Van Roekel tegen PEC? Gok er op bij bet365!

Van Roekel was een goede assistent

  • Eens
  • Oneens
73+ Votes

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie