Schmidt maakt keuze tussen beker- en Europees voetbal

Foto: Schmidt maakt keuze tussen beker- en Europees voetbal

PSV moet door de 3-0 nederlaag bij Real Sociedad na de winterstop door in de Conference League, maar eerst wacht vanavond een TOTO KNVB Bekerduel met Fortuna Sittard. Bij welk toernooi ligt de voorkeur van trainer Roger Schmidt eigenlijk?

Als de Duitser moet kiezen tussen ‘het winnen van de beker, óf het bereiken van de halve finale van de Conference League’, kiest hij voor het eerste. “Een prijs is blijvend. De Johan Cruijff Schaal die we dit seizoen hebben gewonnen staat voor altijd en eeuwig.”

“We moeten voor de prijzen gaan”, vervolgt Schmidt in het Eindhovens Dagblad. “Een prijs is blijvend. De Johan Cruijff Schaal die we dit seizoen wonnen, staat voor altijd en eeuwig. Het is niet de grootste prijs hoor, dat snap ik heel goed. Maar elke speler en trainer wil er zoveel mogelijk winnen.”

Puzzelen in basisploeg?

Schmidt gaat dan ook niet heel veel wijzigen in zijn formatie. “Nee. Vorig jaar heb ik tegen Sparta Rotterdam wel een keer een behoorlijk aantal spelers gewisseld, maar toch kijk ik als trainer altijd of er een bepaald geraamte van de ploeg overblijft. In elke wedstrijd wil ik dat normaal gesproken. Er moet structuur zijn in de ploeg en dat maakt het ook makkelijker voor de spelers die in het elftal komen.”

“Wat we de laatste weken gedaan hebben, was hier en daar wat veranderingen aanbrengen. Dat was goed voor ons en nu zijn veel spelers goed in conditie. Phillipp Max is bijvoorbeeld fysiek weer in orde. We kunnen een aantal veranderingen doorvoeren zonder dat het een negatieve impact heeft. Armindo Bruma, Cody Gakpo, Ritsu Doan en ook Yorbe Vertessen doen het momenteel allemaal goed.”

Scoort PSV vanavond minstens vier goals? Een ruime verdubbeling van je inleg!

Gaat PSV vanavond minstens vier goals maken?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie