‘Drie Ajax-parels krijgen de kans vanavond’

Foto: ‘Drie Ajax-parels krijgen de kans vanavond’

Ajax neemt het vanavond in de TOTO KNVB Beker op tegen BVV Barendrecht. Trainer Erik ten Hag neemt voor die wedstrijd drie jonkies mee in zijn selectie: Amourricho van Axel Dongen (17), Naci Ünüvar (18) en Youri Regeer (18) reizen mee met de hoofdmacht, zo weet Ajax Showtime.

De fansite schrijft: “Van dit drietal maakte alleen Ünüvar tot dusver al zijn debuut in de Ajax-hoofdmacht. Eind januari 2020 maakte Ünüvar als invaller op zestienjarige leeftijd een doelpunt in het met 7-0 gewonnen bekerduel met Spakenburg. Sindsdien wacht Ünüvar op een nieuwe kans in Ajax 1 en woensdagavond tegen Barendrecht gaat deze kans er komen. Het is voor Ünüvar een beloning voor de topvorm die hij dit seizoen bij Jong Ajax etaleert. In zeventien wedstrijden was hij goed voor negen doelpunten en zeven assists.”

Van Axel Dongen en Regeer hopen tegen Barendrecht te debuteren voor Ten Hag. “Regeer behoorde vorig seizoen al eens tot de wedstrijdselectie van de Ajax-hoofdmacht, terwijl hij afgelopen weekend tegen AZ voor het eerst dit seizoen door Ten Hag in de wedstrijdselectie werd opgenomen. Regeer is aanvoerder van Jong Ajax en speelt voornamelijk als rechtsback. Van origine is het talent echter een middenvelder.”

De Benjamin

Van Axel Dongen (17) is de jongste van het stel. “De linksbuiten maakte afgelopen zomer een positieve indruk op Ten Hag in de seizoensvoorbereiding met Ajax 1, maar door een hamstringblessure werd zijn opmars tijdelijk gestaakt. Van Axel Dongen bleef sindsdien wat kwakkelen met zijn fitheid, maar maakte in de afgelopen maanden wel veel indruk in de Youth League bij Ajax O18 en scoorde als invaller zijn eerste doelpunt van dit seizoen voor Jong Ajax. Inmiddels is de technisch begaafde buitenspeler alweer een tijdje fit en wordt hij door Ten Hag beloond voor zijn goede spel van de laatste weken met een plaats in de wedstrijdselectie tegen Barendrecht”, aldus Ajax Showtime tot slot.

Speelt Ajax zondag gelijk tegen Feyenoord? Verdien 3.80 keer je inleg!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Wie gaat debuteren?

  • Van Axel Dongen
  • Regeer
  • Beiden wel
  • Beiden nog niet
198+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie