Derksen maakt eigen werkgever met grond gelijk

Foto: Derksen maakt eigen werkgever met grond gelijk

Openlijk kritiek uiten op de eigen baas is niet velen gegeven, maar het was al wel bekend dat Johan Derksen daar niet veel moeite mee heeft. De analist haalt nu snoeihard uit naar zijn werkgever Talpa vanwege de boycot die de zender jegens het Algemeen Dagblad heeft uitgeroepen.

Talpa besloot het AD niet meer te woord te willen staan nadat Angela de Jong een vlammende column schreef over de gezichten van Shownieuws, die Marco Borsato zelfs nu er meermaals aangifte tegen hem is gedaan wegens seksueel grensoverschrijdend gedrag bij minderjarigen, de hand boven het hoofd bleven houden. Onder meer Anouk Smulders wees zelfs met een beschuldigende vinger naar juist de meisjes die aangifte hebben gedaan. Talpa gaf aan alle banden met het AD nu te verbreken wegens ‘roddels, achterklap en valse beeldvorming’.

Derksen haalde daarom gisteren keihard uit in Veronica Inside. Saillant detail; dat stukje van de uitzending is weggeknipt op Kijk.nl, waar nu enkel de resterende 55 minuten nog te vinden zijn. Wilfred Genee opende de discussie: “Daar gaan we: de lakmoesproef. Zijn we nog onafhankelijk of horen wij ook in het kamp-Talpa?” Derksen haakte in: “Wij zijn wel van Talpa, maar nu maak je mee dat een volwassen mediabedrijf een ander volwassen mediabedrijf in de ban doet en dan moet ik concluderen dat je geen volwassen mediabedrijf bent.” Genee lachend: “Ik hoor dat we nu op zwart gaan. We gaan op zwart! De uitzending is afgelopen! We gaan op zwart nu!”

‘Boycot heel dom’

Maar De Snor was nog lang niet klaar. “Vandaag had ik de de directeur aan de lijn en er waren wat problemen met het AD. Die zouden alleen volgens de directeur geen persberichten meer krijgen. Ik dacht: daar zullen ze ook niet wakker van liggen bij het AD, maar ze maken zich nogal druk over mevrouw De Jong.” En dat vindt Derksen ‘heel dom’. “Als je nou één ding niet moet doen, is dat laten merken. Ik heb dertig jaar van dat soort columns geschreven als mevrouw De Jong en erger en als je dan niet meer bij een club mocht komen of er was een rel, dan krijg je vanzelf de indruk dat je heel wat voorstelt en ze jou serieus nemen. Dat gebeurt er nu met mevrouw De Jong ook.”

Zou de focus niet op andere zaken moeten liggen bij Talpa? “Talpa, en RTL trouwens ook, geven blijkbaar veel aanleiding tot een leuk, pissig stukje. Daar moet je om glimlachen, ook als je een keer aan de beurt bent. Dat is all in the game, maar dan gaan ze moeilijk doen. Dan denk ik: directie van Talpa, als je je nou eens druk maakt om écht ernstige zaken…” Derksen legt uit: “Als Talpa-werknemers in dat Shownieuws zitten te oreren omdat ze bevriend zijn met Marco Borsato… Er wordt alleen maar gespeculeerd, hè, want we weten niets. Onderbuikgevoelens. Maar die zetten daar het meisje dat aangifte gedaan heeft bijna als kwade gneius en Marco wordt heilig verklaard.”

‘Juíst Shownieuws aanpakken’

Juist dáárop moet Talpa ingrijpen, vindt hij. “Dán zou ik als directie van Talpa ingrijpen en zeggen van: ‘Dit is geen journalistieke invalshoek, dit zijn onderbuikgevoelens, daar hebben we niets aan.’ (…) Tot op heden: de enige journalistieke invalshoek die ik gelezen heb, dat waren die twee jongens van De Telegraaf.” Hij doelt op John van den Heuvel en Mick van Wely, die ‘een degelijk journalistiek stuk afleverden’. “Daarin kon je precies in lezen wat er daadwerkelijk feitelijk aan de hand was. De rest van de programma’s zitten er maar omheen te lullen en die hebben te maken met sympathieën. In dit soort zaken moet je je sympathieën even achterwege laten.”

De boycot vindt Derksen daarom ‘heel treurig’. “Wij hebben een goede relatie met alle mensen van het AD. Maandag zou Dennis Jansen (AD-journalist, red.) hier bij de laatste uitzending een groot verhaal komen maken. Die heb ik net aan de telefoon gehad en een zekere Floor, ik ken d’r niet, heeft laten weten dat hij niet welkom is.”

Eens met Derksen?

  • Ja
  • Nee
533+ Votes

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
36+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
324+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
35+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
261+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
410+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
166+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
126+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
716+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
455+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie