Nederlandse kranten unaniem over Klassieker

Foto: Nederlandse kranten unaniem over Klassieker

Iedereen met een voetbalhart had veel zin in De Klassieker, maar uiteindelijk viel die toch behoorlijk tegen. Dat vond ook Valentijn Driessen, chef voetbal van de Telegraaf, in zijn analyse.

Hij noemde de clash ‘om van te huilen’. “Waren dit de twee ploegen, die in Europa zo verrassend goed presteerden en goodwill kweekten met hun manier van voetballen? Elkaar het voetballen onmogelijk maken had een dusdanige prioriteit dat spelers niet aan voetballen dachten. Niet creëren, maar afbreken. Wie de kwaliteiten van beide elftallen tegen elkaar afzet, moet het meest teleurgesteld zijn in het spel van Ajax, met de individuele klasse aan boord van Dusan Tadic, Steven Berghuis, Antony, Ryan Gravenberch en Daley Blind. Jammer genoeg vermoordden de Europese lessen de amusementswaarde voor de neutrale kijker thuis.”

Het NRC zag dat ‘het spektakel meer buíten, dan bínnen het stadion plaatsvond’. “Buiten gingen de onlusten door. Hooligans sleepten met dranghekken over het parkeerterrein. Vuurpijlen ketsten af tegen politiewagens. Er volgde een kat- en muisspel waarbij agenten in burger achter jongeren met capuchons aanjaagden. Er werden waterkanonnen ingezet en het plein werd schoongeveegd. Bij de buschauffeurs van Ajax spatte de adrenaline van het gezicht.”

Gebrek aan alternatieven

In Het Parool wordt de keuze van trainer Erik ten Hag om zijn voorhoede lang intact te houden besproken: “Danilo, Mohamed Daramy en David Neres profileren zich niet in de wedstrijden waarin ze een kans krijgen (tegen Barendrecht in de beker, red.). Danilo en Daramy missen de kwaliteiten en/of de ervaring, Neres heeft niet (meer) de scherpte en de energie om het verschil te maken. Hij lijkt te snakken naar een andere voetbalomgeving.”

Sjoerd Mossou van het Algemeen Dagblad constateert tot slot dat ‘de lelijkheid overheerste’. “Feyenoord – Ajax was een toonbeeld van lelijkheid. Met een georganiseerd vuurwerk probeerde de thuisclub nog iets van een sfeervolle entourage te kweken, maar de verlaten tribunes deden meteen weer pijn aan de ogen. Het beroerde voetbal deed de rest. Wat ze wel deden, de Ajacied Antony voorop: gillen. Heel hard schreeuwen bij elke denkbare overtreding. Doorrollen, kermen, brullen, klagen, krijsen. Sprankeling was domweg te veel gevraagd op een wanstaltige dag als deze.”

Een Champions League-zege van Ajax is 15x je inleg waard!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door AFC AJAX MEDIUM (@ajaxmedium)

Deze Klassieker was de slechtste die ik ooit heb gezien

  • Ja
  • Nee
115+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
35+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
323+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
34+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
261+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
409+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
166+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
125+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
713+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
455+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie