TRANSFERUURTJE: Feyenoord slaat slag, Ajax wil 40 miljoen

Foto: TRANSFERUURTJE: Feyenoord slaat slag, Ajax wil 40 miljoen

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Borussia Dortmund aast op spits Sebastién Haller van AjaxDe Duitsers zouden zelfs al een belletje naar Amsterdam hebben gewaagd om te informeren naar het prijskaartje van Haller. Ajax was vervolgens duidelijk: die bedraagt zeker veertig miljoen euro. Dat weet de BILD vandaag te melden. Zij noemen Haller een de Tsjech Patrik Schick (Bayer Leverkusen) als de heißen Kandidaten om Erling Haaland op te volgen bij BVB.

Frank Arnesen is een belangrijke kracht bij Feyenoord. Maar de vraag is hoelang de Deen nog in Rotterdam blijft werken, want hij wordt in de Engelse media vandaag genoemd als potentiële opvolger van Lee Congerton bij Leicester City. Congerton gaat de Premier League-hoogvlieger op zijn beurt verlaten voor Atalanta Bergamo.

Mogelijk verlaat Arnesen de club wel met een laatste toegift. Het gaat om Karim Dermane, een zeventienjarige Togolees. Dermane, die uitkomt voor FC Wafa in Ghana, was in juli al op proef bij Feyenoord en overtuigde de staf toen. Lang leek het erop dat de club echter geen geld had om hem definitief vast te leggen, ook omdat de prioriteit bij het verlengen van contracten van hoofdmachtspelers lag. Maar nu is er toch een doorbraak bewerkstelligd.

Buitenland:

Er gaan nu al een tijdje geruchten over een mogelijke transfer van Frenkie de Jong, die de clubkas van zijn werkgever FC Barcelona zou kunnen spekken. De Nederlander wordt begeerd door een groot aantal topclubs, waaronder Liverpool. Maar naar verluidt zien de hoge heren op Anfield Road méér in de komst van Ryan Gravenberch. De 19-jarige middenvelder heeft in de Johan Cruijff ArenA nog een contract tot medio 2023, waardoor de aankomende zomer misschien wel hét moment is om te vertrekken.

De toekomst van Wout Weghorst bij VfL Wolfsburg is zeer onzeker. De Bundesliga-club overweegt alleen de transfermarkt op te gaan na uitgaande transfers en daarbij kijkt men vooral naar de Nederlander. Volgens BILD en Kicker heeft Wolfsburg concrete plannen om de selectie te verversen. Voor Weghorst is daarbij geen plek meer, waardoor diens vraagprijs is verlaagd naar twintig miljoen euro. Met Luca Waldschmidt en Lukas Nmecha heeft de Bundesliga-club al een aanvallende kwaliteitsimpuls gerealiseerd.

En tot slot: Ajax moet er rekening mee houden dat Steven Bergwijn voorlopig niet terugkeert in Amsterdam. De Oranje-international kan zijn carrière voortzetten bij SS Lazio, zo weet TuttoMercatoWebOnder Tottenham-manager Antonio Conte lijkt de rol van de 24-jarige Bergwijn (voorlopig) uitgespeeld. Toch is een terugkeer bij Ajax dus nog ver weg.

Eindigt Wolfsburg in de topvier? Win 23 keer je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door SoccerNews.nl (@soccernews__nl)

Denk jij dat Frenkie de Jong na de winter nog bij Barcelona speelt?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
499+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

23:17
35+
‘Nog liever lege stoel dan Oranjezondag-gast’
22:35
320+
Stront aan de knikker bij Feyenoord? ‘Is al een paar weken’
21:54
34+
Fortuna bezorgt AZ absolute horrorweek
21:02
259+
‘Feyenoord-schande krijgt staartje’
20:31
249+
Weghorst doet bijzondere onthulling over Ajax-heldenrol
19:42
169+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
409+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
89+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
84+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
119+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
77+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
165+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
315+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
69+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
125+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
704+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
121+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
49+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
213+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
454+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie