‘Meerdere Ajax-medewerkers bevestigen bizarre quote’

Foto: ‘Meerdere Ajax-medewerkers bevestigen bizarre quote’

In navolging van het schandaal rondom Marc Overmars kwam er ook nog een opmerkelijke quote van persvoorlichter Miel Brinkhuis overheen: hij zei tijdens een online conferentie met medewerkers dat hij ‘teleurgesteld was dat de vrouwen naar de krant zijn gestapt’ met hun verhaal over Overmars.

“Dit zegt eigenlijk alles, dat er wel meer aan de hand is en die cultuur gewoon niet goed is”, reageert Marjan Olfers, hoogleraar sport en recht aan de Vrije Universiteit in Amsterdam, in Studio Voetbal. “Want wat je hier doet, is ook ergens de schuld neerleggen bij de vrouwen die naar de pers zijn gestapt. Wat hij had moeten zeggen, is dat het verschrikkelijk is dat de pers is gezocht omdat het klaarblijkelijk zo onveilig was om de melding en signalen langs Ajax-zijde te krijgen. Niemand gaat zomaar naar de pers toe, zeker niet met dit soort zaken.”

“Ik heb Miel zelf ook zeer aangeslagen aan de lijn gehad. Hij vindt echt dat deze zin uit de context ligt zoals hij het gezegd en bedoeld heeft”, haakt Arno Verneulen in, maar tafelheer Sjoerd van Ramshorst sprak ook met Brinkhuis: “Hij zei dat hij bedoelde dat hij het jammer vond dat het blijkbaar zo slecht geregeld was binnen Ajax dat de vrouwen wel naar de media moesten stappen. Maar we hebben het verhaal ook gecheckt bij meerdere medewerkers van Ajax en die bevestigen allemaal dat het wel degelijk zo is gezegd. We hebben kort voor de uitzending nog contact gehad met de journalisten van het NRC en zij hebben geluidsopnames. Die bevestigen dat het wel degelijk zo is gezegd en dat er absoluut geen sprake was van een andere context.”

Interpretatie/context

VI-hoofdredacteur en Ajax-clubwatcher Freek Jansen: “Wij zitten hier niet om Miel Brinkhuis te verdedigen. Maar je spreekt ook veel mensen aan wie je vraagt: ‘Heb je dit ook zo gehoord en waarom heb je niks gezegd?’ Die zeggen: ‘Dat hebben wij totaal anders geïnterpreteerd.” En Olfers: “Het eerste is: is het gezegd? Het antwoord daarop is ‘ja’. Het tweede is hoe het geïnterpreteerd wordt, dat is een vorm van perceptie. Hoe je dat tot je neemt. En misschien ook wel hoe je erin staat. Je luistert heel anders als je misschien een van de personen bent die zich gemeld heeft dan iemand die daar zit en het voor het eerst hoort.” Olfers denkt dat Jansen ‘onderschat wat de Ajax-cultuur met vrouwen doet’. “Wat je hier in dit hele statement mist, is de warmte rond de vrouwen die de melding hebben gedaan. Er is blijkbaar geen aanspreekcultuur en dat maakt het zo ontzettend onveilig voor een heleboel mensen. Je zegt dus niet zo snel: ‘Wat zeg jij nou?’ Blijkbaar is het zo onveilig dat er niet wordt tegengesproken.”

Ajax CL-winnaar? De odd is 15.00!

Denk jij dat Brinkhuis wel degelijk echt fout zat?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
205+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
38+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
211+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
40+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
64+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
62+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
41+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
106+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
182+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
49+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
71+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
472+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
84+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
47+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
179+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
238+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
116+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
65+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
170+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
122+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
189+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie