TRANSFERUURTJE: Ajax én Zahavi verrassen, Feyenoord wil spits

Foto: TRANSFERUURTJE: Ajax én Zahavi verrassen, Feyenoord wil spits

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Misschien wordt Noussair Mazraoui bij Ajax wel vervangen door zijn voorganger… Volgens het Italiaanse dagblad La Gazzetta dello Sport denken de Amsterdammers namelijk aan een terugkeer van Sergiño Dest, die onze hoofdstad in de zomer van 2020 verliet voor een avontuur bij FC Barcelona. In het Camp Nou-stadion is hij echter al weer afgeschreven. Althans: routinier Dani Alves (38 jaar oud, in mei 39) is hem voorbijgestreefd. Naar verluidt wilden de Catalanen de international van de Verenigde Staten in de afgelopen wintertransferperiode al verkopen, maar dat lukte niet. Volgens La Gazzetta dello Sport voelt Ajax nu wel wat voor een terugkeer, en dat heeft ongetwijfeld met het naderende vertrek van Mazraoui te maken.

Eran Zahavi gaat mogelijk een opzienbarende transfer maken. Volgens Walla Sport, een Israëlisch medium, is de PSV-aanvaller een serieuze optie voor Botafogo. Ook het Braziliaanse Lancenet bericht hierover. Zahavi heeft een aflopend contract bij PSV en het ziet er niet naar uit dat de 34-jarige aanvaller nog langer in Eindhoven blijft. Botafogo zou inmiddels een voorstel van twee jaar hebben voorgelegd aan de routinier. Naar verluidt is zelfs de mogelijkheid aangeboden om nog tijdens de Braziliaanse transferwindow (april) een samenwerking aan te gaan, al lijkt dat voor PSV en Zahavi geen optie.

Feyenoord gaat komende zomer vrijwel zeker een nieuwe spits aantrekken. Volgens Kenneth Perez heeft de club een nieuwe aanvalsleider nodig en clubwatcher Sinclair Bischop verwacht niet dat Cyriel Dessers blijft. Feyenoord moet wel op zoek naar een echte spits”, concludeert Perez in het ESPN-programma Voetbalpraat. Bischop haakt in: “Robert Bozeník is het niet. Dessers heeft het natuurlijk goed gedaan, maar hij is gehuurd en de optie tot koop is een bedrag dat ze niet voor hem willen neerleggen. Dan ga je richting de vier miljoen, dus die optie gaan ze niet lichten.”

Buitenland:

Stefan de Vrij is al jarenlang een meubelstuk bij Inter Milan, maar de laatste weken neemt de kritiek op hem steeds verder toe. Volgens diverse Italiaanse media wil de club hem komende zomer zelfs gaan verkopen. Alleen al omdat zijn contract medio 2023 afloopt en dus enkel na dit seizoen nog de volle buit gepakt kan worden. De grote vraag is dan alleen wie hem moet gaan opvolgen in het hart van de Inter-defensie. De Gazzetta dello Sport denkt het te weten: Marcos Senesi, van Feyenoord. De Argentijn wordt ook gelinkt aan Sevilla, AS Roma, SSC Napoli en AC Milan, maar volgens de roze sportkrant ligt Inter momenteel op pole-position.

Frenkie de Jong moet overwegen om FC Barcelona te verlaten. Die conclusie trekt Voetbal International-journalist Süleyman Öztürk, die anders een drama voorziet voor de 24-jarige middenvelder. “Gavi en Pedri zijn de toekomst van FC Barcelona. Frenkie de Jong is nog wel dusdanig in trek dat hij FC Barcelona en zichzelf een leuk bedrag kan opleveren. En naar een club kan gaan van een hoger niveau. Of Frenkie’s geduld op is? Dit is misschien wel voor alle partijen de beste oplossing.”

En tot slot: de geruchten over interesse van AC Milan in Steven Bergwijn en Sven Botman gaan al langer, maar volgens de Gazzetta dello Sport lonkt nu concretisering van de belangstelling. De clubleiding van de Rossoneri heeft namelijk te horen gekregen dat het 100 miljoen euro uit mag gaan geven op de transfermarkt komende zomer, een fors deel daarvan moet besteed gaan worden aan de twee Nederlanders. De andere targets zijn Renato Sanches (ploeggenoot van Botman bij Lille) en Stade Reims-sensatie Hugo Ekitike.

Scoort Bergwijn vanavond de 0-1 tegen Burnley? Verzevenvoudig je inleg bij bet365!

Dit bericht op Instagram bekijken

Een bericht gedeeld door Feyenoord SoccerNews (@feyenoord_soccernews)

Linssen is niet goed genoeg als vaste eerste spits bij Feyenoord

  • Eens
  • Oneens
186+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

19:42
35+
‘Ontslag voor tenenkrommende ESPN-man’
19:05
197+
Weghorst heeft keiharde mededeling voor Ajax-fans
18:49
32+
Hwang na heldenrol: “Dat is het verschil”
18:37
64+
Uitgerekend Weghorst bezorgt Ajax in blessuretijd de zege
18:18
59+
Unnerstall diep door het stof na blunder in De Kuip
18:01
38+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
105+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
174+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
47+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
68+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
463+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
80+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
47+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
173+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
234+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
115+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
65+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
169+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
120+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
185+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie