Ajax-prominenten unaniem over Jordi Cruijff

Foto: Ajax-prominenten unaniem over Jordi Cruijff

Ajax heeft contact gelegd met Jordi Cruijff betreft de openstaande vacature voor het technisch directeurschap, zo bevestigde de Telegraaf vanochtend al. In diezelfde krant reageren prominenten als Michel van Praag, Sjaak Swart en Ronald de Boer unaniem: zij zijn positief.

Van Praag, voormalig voorzitter van Ajax, trapt af: “Hij is een kind van een kind van de club. Hij kent de cultuur en de normen en waarden van Ajax. Hij weet wat zijn vader met Ajax beoogde, hetgeen je nu nog steeds in Ajax terugziet. (…) Ik heb te weinig kennis van techniek rondom het voetbal. Daarom kan ik niet oordelen of hij er op dat punt geschikt voor zou zijn. Dat laat ik beslist aan anderen. En ik bemoei me al sinds mijn vertrek zeer omzichtig niet met het beleid van de club.”

Sjaak Swart

Sjaak Swart vult aan: “Het is heel moeilijk een opvolger voor Marc Overmars te vinden. Jordi’s vader was de beste, maar ik zou zijn komst ook van harte toejuichen. Jordi loopt al sinds 2010 mee als technisch directeur en trainer en heeft het bij zijn clubs goed gedaan. Hij is een goed mens, een persoonlijkheid en heeft een prachtige naam.” Swart doet nog een suggestie: “Als hij het samen met Frank Rijkaard doet, zou dat helemaal fantastisch zijn. Johan heeft Frank de kans gegeven trainer te worden van FC Barcelona. Hoe mooi zou het zijn als Frank nu Jordi – in de geest van Johan – op de achtergrond gaat assisteren?”

Ronald de Boer

Ronald de Boer, die met Jordi Cruijff samen speelde bij Barça, vertelt: “Hij hoort zéker op het lijstje kandidaten te staan, omdat hij genoeg bagage heeft. Hij weet door al zijn ervaring goed welk talent er op de voetbalvelden rondloopt. Hij is ook een aardige jongen. Al is dat geen criterium. En ook zijn achternaam moet niet leidend zijn. Maar ik vind het heel belangrijk dat hij de identiteit van het Nederlandse voetbal zal bewaken. Hij heeft als jeugdspeler in de opleiding meegelopen en heeft het Ajax-DNA.”

Keje Molenaar

Keje Molenaar, goede vriend van Cruijff senior, besluit: “Mijn hart maakte dan ook een sprongetje toen ik las dat Jordi is gepolst. Een terugkeer van Marc Overmars zit er niet meer in, vrees ik. Als Jordi de eerste keus is van de commissarissen, moeten ze snel doorpakken. Ajax kan het zich niet veroorloven om achterover te leunen. Als Jordi ’ja’ zegt, moet hij als de wiedeweerga aan de slag. Johan zou trots zijn. Dan is de cirkel rond.”

Verdien 1.44 keer je inleg als Ajax van Benfica wint!

Cruijff is een goeie voor Ajax

  • Eens
  • Ik heb zo mijn twijfels..
268+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:01
4+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
29+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
80+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
22+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
27+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
290+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
62+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
43+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
134+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
123+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
87+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
61+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
118+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
86+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
149+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
155+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
46+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
13:48
5+
Opstellingen Heerenveen en PEC: Zwollenaren in betere vorm
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie