TRANSFERUURTJE: Drukte bij Ajax, Suárez neemt besluit

Foto: TRANSFERUURTJE: Drukte bij Ajax, Suárez neemt besluit

De laatste transfergeruchten en -nieuwtjes lees je elke dag op SoccerNews.nl. In de rubriek ‘Transferuurtje’ verzamelt de redactie de meest interessante en bizarre transferberichten in een handig overzicht. 

Nederland:

Het lijkt er sterk op dat Ajax een vervanger heeft gevonden voor directeur voetbalzaken Marc Overmars, die uit de Johan Cruijff ArenA vertrok na grensoverschrijdend gedrag. De keuze is gevallen op Jordi Cruijff, nu nog technisch adviseur bij FC Barcelona.

PSV is al een tijdje bezig met het binnenhalen van het felbegeerde Braziliaanse toptalent Savio Moreira van Atlético Mineiro. Hij zou dan gehuurd moeten worden van Manchester City, dat hem aan het Europese voetbal wil laten wennen in Eindhoven. Maar het zou best eens kunnen dat Savio elders in Nederland aan de slag gaat komende zomer. Volgens journalist Ekrem Konur van – het weliswaar niet altijd even betrouwbare – Fichajes.net azen namelijk nu ook Ajax én Feyenoord op de Zuid-Amerikaanse dribbelkont.

Volgens de Belgische krant Het Nieuwsblad is de kogel door de kerk: het grote talent Rayane Bounida (morgen 16) gaat voor Ajax voetballen op De Toekomst. De jongeling komt over van de (gewezen) Jupiler Pro League-topclub RSC Anderlecht. “Het is gebeurd”, opent het bovengenoemde dagblad op woensdagochtend. “Rayane Bounida wordt morgen 16 jaar en heeft een (voor)contract getekend bij Ajax. Anderlecht ziet in de zomer dus één van zijn grootste talenten ooit vertrekken voor een schamele opleidingsvergoeding.”

Buitenland:

Ousmane Dembélé gaat mogelijk toch verlengen bij FC Barcelona. De Catalaanse topclub overweegt een ultieme poging te ondernemen om de Fransman te behouden. Dembélé kreeg dit seizoen meerdere aanbiedingen voorgeschoteld, maar uiteindelijk bleef het bij een ‘nee’. De aanvaller kan de Catalaanse topclub daardoor transfervrij verlaten. Vooralsnog heeft hij echter nog nergens getekend en dus zou de bespeler van Camp Nou overwegen om nog één poging te ondernemen.

Luis Suárez lijkt niet voornemens om volgend seizoen weer voor Ajax te spelen. Volgens DiarioUF heeft de Uruguayaan een voorkeur voor het Amerikaanse Inter Miami. Voetbaljournalist Matteo Moretto onthulde dinsdag dat verschillende clubs Suárez hebben gepolst voor volgend seizoen, waaronder Ajax. Naar verwachting komt het echter niet tot een hereniging. De geroutineerde aanvaller zou reeds in onderhandeling zijn getreden met de MLS-club van eigenaar David Beckham.

Scoort Suárez tegen Betis? De odd is 2.60!

Denk jij dat Suarez ooit nog bij Ajax terugkeert als speler?

  • Ja, dat denk ik wel
  • Nee, dat denk ik niet
761+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

18:01
3+
Timber looft ploeggenoot: “Hij is van Champions League-niveau”
17:52
28+
Priske niet tevreden met Ueda: “Dat moet beter”
17:31
72+
Vernietigend oordeel over gefrustreerde Brobbey
17:22
21+
Ten Hag weet voor vijfde wedstrijd op rij niet te winnen
17:17
23+
Farioli spreekt zijn wens uit: “Crazy”
17:00
287+
‘Walgelijke actie Feyenoord-fans tijdens duel met Twente’
16:44
62+
Opnieuw flinke teleurstelling voor Robin van Persie
16:26
42+
Aziatische dubbelslag helpt Feyenoord langs Twente
16:26
133+
Ueda toont twee gezichten bij Feyenoord
16:16
123+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
87+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
61+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
117+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
85+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
148+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
155+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
46+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
25+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
9+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
13:48
5+
Opstellingen Heerenveen en PEC: Zwollenaren in betere vorm
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie