Portugese media gaan helemaal los na ‘Ajax-uit’

Foto: Portugese media gaan helemaal los na ‘Ajax-uit’

Velen hielden er al rekening mee dat Ajax zich gisteravond zou gaan plaatsen voor de kwartfinale van de Champions League, maar niets bleek minder waar: SL Benfica won met 0-1 in Amsterdam en dus gaan de Portugese media vandaag los over de ploeg uit Lissabon.

Zo noemt de krant Record de spelers én coach Nelson Verrisimo ‘superhelden’ op de cover. “De Adelaars leverden een epische wedstrijd af en bereikten hierdoor de kwartfinale.” A Bola noemt de zege ‘glorieus’ en steekt met name de loftrompet uit over de manier waarop Benfica stond te verdedigen in de Johan Cruijff Arena.

“Het doelpunt van Darwin Núñez was een oase in de offensieve woestijn voor Benfica, dat verder vooral achter de bal en de sneller spelende Nederlandse spelers aan liep. De eerste helft werd helemaal gedomineerd door Ajax, dat echter verzuimde om het grote overwicht om te zetten in grote kansen.”

Al kwam de goal wel uit de lucht vallen, erkent A Bola verder. “Na 76 minuten spelen kreeg Ajax te maken met een koude douche. Grimaldo leverde een prima vrije trap af bij de eerste paal, Darwin meldde zich in de lucht, om André Onana kansloos te laten. Daarna viel Ajax meer aan met het hart dan met het hoofd. Benfica liet via Roman Yaremchuck zelfs nog een grote kans liggen om er 0-2 van te maken.”

‘Historisch’

De laatste keer dat Benfica de kwartfinale van het miljardenbal haalde was in het seizoen 2015/2016, en dus schrijft Record nog: “De erfgenamen van Eusébio konden lachen ten koste van de erfgenamen van Johan Cruijff. Benfica liet zien dat statistieken lang niet altijd alles zeggen. Ajax had het duel grotendeels in handen, zonder echt grote kansen af te dwingen. De Adelaars konden het opbrengen om te verdedigen wanneer het nodig was en te wachten op het doelpunt in de cruciale minuten die een plaats in de kwartfinale zou opleveren.”

En ook bij de Público reageert men verrast op de stuntzege: “Het is 15 maart en het seizoen van Benfica krijgt opeens tóch weer betekenis. Uitgeschakeld in de diverse bekertoernooien en kansloos voor de landstitel in Portugal, maar men bewijst in de Champions League dat er toch nog iets is om voor te spelen dit seizoen. Benfica staat in de kwartfinale, waar doorgaans het kaf van het koren wordt gescheiden. En dat allemaal dankzij een 0-1 overwinning op een op papier beter Ajax, dat in de groepsfase werkelijk onverslaanbaar was.”

Wint SL Benfica de Champions League? Pak 67x je inleg!


Benfica verdiende het om door te gaan

  • Eens
  • Oneens
106+ Votes

Lees meer

Deel op sociale media:

Laatste nieuws

16:16
0+
‘Real Madrid wil Ajacied wegens zware blessure Alaba’
16:00
12+
Makkelie reageert op tirade Bosz: ‘PSV moet hem aanspreken’
15:40
38+
Opstellingen Ajax en Groningen: Farioli puzzelt weer
15:32
34+
‘Ontslag bij ESPN na Feyenoord – FC Twente’
15:17
44+
Slechtste Feyenoorder ‘wint nog geen duel van een cornervlag’
15:01
105+
‘Twee potentiële bananenschillen PSV in titelrace’
14:39
97+
‘Schandalige actie geldwolf Ten Hag’
14:34
33+
Ten Hag slachtoffert De Ligt en Zirkzee op ‘dag van de waarheid’
14:27
19+
OFFICIEEL: Van Wonderen gaat avontuur bij Schalke 04 aan
14:10
5+
Eagles-verdedigers buigen duel met Heracles in tweede helft om
13:48
5+
Opstellingen Heerenveen en PEC: Zwollenaren in betere vorm
13:30
32+
Opstellingen Feyenoord-Twente: topper in De Kuip op scherpst van de snede
13:08
2+
Scorende De Roon knipoogt naar legendarische goal
12:48
363+
‘Van Nistelrooij duidelijk over opvolging Ten Hag’
12:30
486+
Moeizame aanstelling Slot bij Feyenoord: “Dat wilde Kuijt niet”
12:09
34+
Eredivisie-trainer ging door diep dal: “Ik dacht dat ze was overleden”
11:44
39+
‘Ronaldo wil De Bruyne als ploeggenoot bij Al-Nassr’
11:14
9+
Dit zijn de opstellingen van Go Ahead Eagles en Heracles
11:00
186+
Hans Kraaij Jr neemt het op voor Makkelie
10:47
48+
Szczesny ingeschreven door Barcelona
Wat kost gokken jou? Stop op tijd | 18+ | loketkansspel.nl | Gokken kan verslavend zijn | Deze boodschap mag niet gedeeld worden met minderjarigen| Algemene voorwaarden zijn van toepassing | #Advertentie